През 2021-га година в Пазарджик ще се обучават , които

...
През 2021-га година в Пазарджик ще се обучават , които
Коментари Харесай

В Пазарджик ще обучават медицински специалисти

През 2021-га година в Пазарджик ще се образоват, които да отговорят на потребностите на здравната ни система. Филиалът на Пловдивския медицински институт ще бъде поместен в някогашния институт за детски учители, като ще бъде употребявано и общежитието към него. За ремонта на постройките държавното управление отпусна 1 милион лв..
Идеята за в Пазарджик е от две години. Тогава бе образувана работна група, която да приготви логистиката за реализацията, сподели кметът Тодор Попов:
 Ангел Кунчев призна, че до момента е неглижиран казусът с дефицита на медици Ангел Кунчев призна, че до момента е неглижиран казусът с дефицита на медици
„ Единственият метод да се оправим с това зло (коронавируса - бел.ред) е имунизацията “. Това съобщи пред Нова тeлевизия доцент...
" Даваме началото на един развой - да създадем по този начин, че Пазарджик още веднъж да бъде средище за образованието на подобен вид експерти, от които има безкрайна потребност нашата здравна система - медицински сестри, акушери и лаборанти. Защото, всички виждаме без значение от тази черезвичайна конюнктура, обвързвана с пандемията, като цяло пазарът на тези експерти в България е прекомерно стеснен. Здравната ни система към този момент има изключителна потребност освен от лекари, само че и от експерти по здравни грижи ".
Първите студенти ще бъдат признати още тази академична година, като практическите занимания ще се организират в три от лечебните заведения в Пазарджик.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР