През 2021 г. ще се проведе 18-тото преброяване на населението

...
През 2021 г. ще се проведе 18-тото преброяване на населението
Коментари Харесай

Ново преброяване на населението е през 2021 г., най-вероятно ще е и онлайн

През 2021 година ще се организира 18-тото броене на популацията на България, оповестиха от Националния статистически институт.

Преброяването ще е редом за всички страни в Европейски Съюз.

Последното броене у нас бе осъществено през 2011 година, за което бяха отделени 27, 5 млн. лева Очаква се бъдещото да бъде по-скъпо поради предварителното обхождане на домовете и поради новия програмен продукт, който ще бъде създаден и който би трябвало да дава отговор на актуалните технологии. Въпреки това, статистиците към момента остават тихи за съответната сума, която ще бъде нужна за отразяване на броя на популацията. При всички случаи обаче ще ни излезе по-евтино от провеждането на избори.

В инспекцията на броя на популацията от 2011 година бяха ангажирани близо 45 хиляди души, а 42% от хората " се преброиха " онлайн. От Национален статистически институт се надяват, че по време на идващото броене това ще създадат към 60% от хората, защото от ден на ден българи имат достъп до интернет. 

От статистическия институт оферират три вероятни интервала за осъществяване на преброяването - януари-февруари, май, или ноември-декември 2021 г. 

Все още се прецизира дали да има въпрос за етнос, вероизповедение и майчин език и какъв брой графи за полово установяване да бъдат обособени. 

Към 2016 година популацията на страната е 7 101 900 души. Жените у нас са малко повече от мъжете - на всеки 1000 мъже се падат 1059 дами, а междинната дълготрайност на живота на българина е 74, 7 години.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР