През 2021 г. 16,3% от всички изминати от българите километри

...
През 2021 г. 16,3% от всички изминати от българите километри
Коментари Харесай

Евростат: Българите пътуват повече със самолет, отколкото с влак

През 2021 година 16,3% от всички изминати от българите километри с транспортно средство се падат на самолетите, до момента в който единствено 1,7% се падат на влаковете. Тоест българите са пътували повече със аероплан в сравнение с с трен и то в годината, в която самолетните компании към момента се възстановяваха от рестриктивните мерки на пандемията и полетите бяха малко.

6,7% от изминатите километри се падат на рейсовете, а 75,3% на колите. Това демонстрират данни на Евростат за 2021 година

Ситуацията с колите е сходна в целия Европейски съюз – на тях се пада най-голяма част от преминатите от хората километри във всички страни членки. Средният за Европейски Съюз индикатор в това отношение е даже по-висок в сравнение с в България и е 79,1%.

При използването на самолети обаче междинният за Европейски Съюз индикатор е 7,3% и на процедура България е в топ три на страните членки, в които хората се придвижват прекалено много със самолети. На първо място е Хърватия, България е на второ, а Испания на трето.

Данните в графиката демонстрират, че самолетните компании и автобусните превозвачи през 2021 година към момента не са възстановили изцяло от удара, който им нанесе пандемията. Това се случи едвам през това лято и докара до незапомнени отлагания на полети, липса на самолети и личен състав и други проблеми при въздушния трафик.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР