През 2020 година Полша успя да привлече вниманието на медиите

...
През 2020 година Полша успя да привлече вниманието на медиите
Коментари Харесай

Дебют в застой: Кога Полша ще пусне електромобилите си на пазара?

През 2020 година Полша съумя да притегли вниманието на медиите в района с новината, че готви личен електромобил. Според оповестения проект Izera ще бъде серия от електрически модели, които ще се създават от локалната ElectroMobility.

Така най-голямата стопанска система в Централна и Източна Европа съобщи желанията си да се трансформира в първата страна в района с всеобщо произвеждане на електрически автомобили.

Сега обаче по всичко проличава, че реализирането на тези упоритости на Варшава ще се позабави. Старта на производството на първите полски електрически модели беше анулирано да 2024 година, като в началото се очакваше те да излязат на пазара година по-рано.

Според някои експерти забавянето не е сигнал за някакъв по-сериозен проблем. На това мнение е Андрю Тйирнлунд от производителя на зарядни станции за електрически автомобили PowerMidwest.

" Работата по плана е в развой и забавянето е основателно. При доста огромни планове като този има усложнения със спазването на в началото заложения период. Забавянията на доставките и производството в международен мащаб значи, че отлагането на дебюта с една година не е пагубно и даже не е показателно за съществени проблеми ", споделя той пред Emerging Europe.
 Полша желае да сътвори съперник на Tesla
Най-голямата източноевропейска стопанска система желае да сътвори съперник на Tesla

Задачата обаче е доста сложна. А съгласно доста специалисти - невъзможна

Рафал Базчук, който е анализатор в Electric Vehicles Promotion Foundation, обаче е на друго мнение. Той е удебен, че ще има в допълнение закъснение при стартирането на полските електрически автомобили.

" Вярвам, че 2024 година като дата за пускане на производството е доста оптимистична ", показва той и прибавя, че това ще стане факт няколко години след плануваната.

" Причината за това е, че изцяло нов артикул ще бъде основан и конструиран, което изисква време. Друг проблем може да се окаже наемането на нужните експерти, като Полша регистрира рекордно ниска безработица и има дефицит на квалифицирани служащи ", добавя специалистът.

Засега незнайните към Izera са доста. Дори това на каква платформа ще бъдат основани полските електрически автомобили. Според осведомени, ElectroMobility води диалози с няколко автомобилни колоса в тази посока. Но пък очакванията за плана са огромни - от това да бъдат основани локални и налични електрически модели, до това Полша да откри своето място на картата, като страна с създавани напълно на територията ѝ електрически автомобили.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР