През 2020 г. Гърция ще обяви международен търг за експлоатацията

...
През 2020 г. Гърция ще обяви международен търг за експлоатацията
Коментари Харесай

Гърция обявява 10 пристанища на търг

През 2020 година Гърция ще разгласи интернационален търг за употребата на 10 огромни районни пристанища. Това съобщи министърът на корабоплаването и островната политика Янис Плакиотакис на среща с представители на Съюза на притежателите на круизни кораби.

 © Архив
През 2020 година ще бъдат въведени промени в ръководството на пристанищата, защото съществуващият модел не разрешава пълноценно потребление на потенциала на всяко от тях. Ще бъдат оповестени състезания за вдишване на ръководството в 10 от огромните пристанища, в това число такива, в които работят и круизни кораби.

Министърът разгласи и основаването на национална круизна тактика. Той заяви и за новата инфраструктура на приема в пристанище Пирея, както и за финансирането на 39 пристанища. Програмата на държавната инвестиция е в размер на 4,4 милиарда евро.

По данни на Асоциацията на гръцките пристанища, 2019 година е била най-успешната за круизните пътувания в Гърция. Пристанищата на страната са били посетени от 3 899 кораба и повече от 5,5 млн. туристи. Броят на гостите, посетили Гърция с кораби, е повишен с 15,64 %, оповестяват от асоциацията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР