През 2019 година българските общини са събрали общо около 2,4

...
През 2019 година българските общини са събрали общо около 2,4
Коментари Харесай

Шест общини събрали данъци за по над 1000 лева на човек

През 2019 година българските общини са събрали общо към 2,4 милиарда лева лични доходи от и такси. Това прави приблизително по 347 лв. от човек, излиза наяве от поредицата на Института за пазарна стопанска система “265 истории за стопанска система ”, представени от.
В 6 общини обаче събраните данъци са над 1000 лева от гражданин. Това са общините Созопол, Мирково, Несебър, Приморско, Чавдар и Челопеч.
 КНСБ: Държавата да финансира общините безлихвено, с цел да завършат годината без дефицити КНСБ: Държавата да финансира общините безлихвено, с цел да завършат годината без дефицити
Държавата да планува механизъм за безлихвено финансиране на общините, с цел да завършат годината без дефицити. Това ще изиска от министър...
От данните излиза, че високи приходи от локални налози и такси регистрират относително дребни общини с развита добивна промишленост, енергетика и тежка индустрия, както и такива, в които туризмът играе значима роля в районната стопанска система.
В България има 29 общини, в които събраните данъци са сред 400 и 1000 лева от гражданин, само че с изключение на столицата в този лист не попада нито един различен регионален център. Има и цели 79 общини, в които личните доходи от данъци едвам стигат 200 лева годишно от човек. Данните за събираемостта приблизително за двата съществени налога – върху недвижимите парцели и транспортните средства, демонстрират, че в 67 общини коефициентът на събираемост е бил сред 60 и 70%, а в още 18 – даже под 60%.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР