През 2019 г. Украйна се нарежда на 6-то място от

...
През 2019 г. Украйна се нарежда на 6-то място от
Коментари Харесай

Преди пандемията украинците в топ 6 на посетителите у нас

През 2019 година Украйна се подрежда на 6-то място от всички страни по брой туристически визити у нас - над 471 000 души или с четвърт повече по отношение на тези през 2018 са пристигнали у нас за туризъм. Това съобщи служебният министър на туризма доцент доктор Стела Балтова по време на работна среща с ръководителя на Държавната организация за развиване на туризма на Украйна Марияна Олескив.

По думите на отрасловия министър Украйна е значим туристически пазар и сътрудник за България. Поради тази причина от 2018 година - до момента са извършени две информационни акции, ориентирани към украинския пазар.

В хода на своята полемика министър Балтова и Марияна Олескив разискаха стартирането на постоянни сесии на взаимна работна група в туризма.

" България може да бъде хазаин на първата присъствена сесия, в случай че епидемиологичната обстановка го разрешава ", акцентира българският министър. Ако пък пандемията не разреши сходен да бъде проведен, сесията ще се организира онлайн. Подновено беше и предлагането за образуване на двустранен туристически конгрес в България.

Обект на диалог стана и затрудненото директно прекосяване на украински туристи през Румъния. В търсене на решение, министър Балтова разиска казуса и с румънския държавен секретар с сектор туризъм в Министерството на стопанската система Пол Ене.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР