През 2019 г. на гише в Бюрата по труда в

...
През 2019 г. на гише в Бюрата по труда в
Коментари Харесай

Бюрата по труда ще приемат електронни заявления от останалите без работа

През 2019 година на гише в Бюрата по труда в страната са били подадени 303 019 заявки за безработица.

© Цветелина Белутова Регистрацията на безработните в бюрата по труда към този момент ще може да става електронно. Новата онлайн услуга беше оповестена от Държавната организация " Електронно ръководство " и е създадена дружно с Агенцията по заетостта в орговор на упованията за всеобщи съкращения на служащи в идващите седмици поради икономическите резултати от короновируса.

С услугата се дава опция на жителите да декларират по електронен път регистрация като търсещи работа. До момента това ставаше само с физическо визити в Бюрото по труда по непрекъснат адрес.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Процедурата е облекчена оптимално - сега за сходна регистрация се изисква даването на куп документи като персонална карта, удостоверения за добито обучение или подготовка, решения на ТЕЛК или НЕЛК, в случай че има такива и други Сега в онлайн заявленитое ще би трябвало да се заявява единствено последна месторабота, заемана служба и дата на освобождение, притежавано обучение и спомагателни познания умения и компетентности, съществуване на % понижена продуктивност. От Агенцията по заетостта разясняват, че в случай че все още на регистрация безработният не разполага с всички документи, това няма да е съображение за отвод на регистрацията. Документите могат да бъдат показани в допълнение при посещаване на дирекция " Бюро по труда " за правене на самостоятелен проект за деяние или за среща с трудов медиатор.

Как става

За електронната регистрация е необходим електроенен автограф, който поради изключителното състояние се предлага гратис от БОРИКА и " Евротръст технолъджис ". Преди да се стартира електронната регистрация в бюрото по труда е належащо електронния автограф да се конфигурира на съответния компютър, както и да се направи профил в системата за несъмнено електронно връчване (https://edelivery.egov.bg/). Също по този начин е необходим и Adobe Reader, защото действително ще се попълня. подписва и подава pdf документ.

Той е разполагаем за евакуиране от уеб страницата на Държавната организация " Електронно ръководство " и след попълването и подписването му с електронен автограф би трябвало да се ревизира съществуването на генериран номер в полето " Уникален номер на поръчка ". Имено този номер разпознава декларираната услуга и по него ще може да се ревизира статуса на заявката в системите еВръчване и еПлащане.

След регистрация информацията служебно се предава и в Националния застрахователен институт (НОИ), където с решение се дефинира цената на предоставяните помощи. В следствие посредством системата за несъмнено електронно връчване Национален осигурителен институт връща отговор.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР