През 2019 г. държавната и местната власт са сключили над

...
През 2019 г. държавната и местната власт са сключили над
Коментари Харесай

Над 25 млн. лв. на ден са раздавани за обществени поръчки през 2019 г.

През 2019 година държавната и локалната власт са сключили над 11 300 контракта на обща стойност 5,12 милиарда лв.. На ден това значи, че страната към този момент харчи с рекордните за последните пет години 25 300 000 лв..
От началото на годината до 27 юли са оповестени общо 6601 поръчки като 1/6 от тях се финансира с евросредства, оповестява още Българска национална телевизия.

Най-много пари тази година страната отделя за строителство, следват доставките и услугите. Възложителите с най-вече поръчки са общините.

За никого не е загадка, че общините са главните бенефициенти по европейските стратегии, с тях те съумяват да обезпечат една част от своите средства за инфраструктура, екология, обществени и културни действия, споделя Десислава Стойкова, юрист в Националното съдружие на общините

Една тъжба против социална поръчка може да забави процеса в границите на една година, най-малко.

Решение на този проблем по този начин и не е намерено все още. Обжалванията не могат да отпаднат, тъй като в съвсем половината от случаите се оказват основателни.

От началото на годината обжалваните публични поръчки в Комисията за защита на конкуренцията са 624. От тях решение има в 452 случая. Близо 40% от процедурите са върнати за преразглеждане от възложителите, останалите тъжби са се оказали неоснователни.

И до момента в който антимонополната комисия ревизира публичните поръчки авансово и при подписване на контракти,

Последващ надзор извърша Агенцията за държавната финансова ревизия. За първите две тримесечия на годината се е оказало, че поръчки на обща стойност 25 700 000 лв. са противозаконни.

Това са 1/4 от подписаните и изпълнени към този момент контракти. В част от случаите инспекциите се правят доста след привършване на процедурите и не може да бъдат наложени санкции.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР