През 2018 пилотите ще забележат значителна разлика в представянето на

...
През 2018 пилотите ще забележат значителна разлика в представянето на
Коментари Харесай

Гумите на Пирели ще деградират повече през 2018


През 2018 водачите ще виждат забележителна разлика в представянето на гумите Пирели, според какъв брой обиколки са създали. Докато предишния сезон гумите деградираха, само че не изключително доста, през сегашния спадът в продуктивността ще бъде много по-голям. Марио Изола от Пирели е на мнение, че това ще усили изпреварванията.

Разбира се, смяната е в рационални рамки, тъй че да остави задоволителна опция на състезателите да " натискат ". " Всичко е въпрос на баланс, който е много сложен за реализиране. Ние работим върху смеси, които имат по-висока деградация, само че термална, без прегряване на самата повърхнина на гумата " разясни Изола.

Here's our 2018 #Fit4F1 tyre-spotting guide! https://t.co/GkK0BDxMtm pic.twitter.com/nW8mbMPPq4
— Pirelli Motorsport (@pirellisport) 23 ноември 2017 година
Той добави още, че повърхностното прегряване е това, което водачите ненавиждат най-вече от всичко, тъй като когато " натискат ", губят от представянето. Термалната деградация е линейна: представянето понижава с увеличение продължителността на потребление. Това е фактор, който може да бъде в ръцете на състезателя, до момента в който повърхностното прегряване е напълно друго събитие.

" Не може да увеличиш термалната деградация и да намалиш повърхностното прегряване. Всъщност ние се опитваме да създадем точно това, само че е доста, доста, доста мъчно " приключи Изола.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg



Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР