През 2018 година от БФ Борба са изключени 42 клуба

...
През 2018 година от БФ Борба са изключени 42 клуба
Коментари Харесай

Общо 42 клуба бяха изключени от Българската федерация по борба

През 2018 година от БФ Борба са изключени 42 клуба за липса на активност или неплащане на членски импорт последните 3 години, регистрираха на постоянното общо заседание на централата.

Събранието стартира с наличието на представители на 35 клуба от общо 135. Гост бе Белчо Горанов, генсек на БОК и ръководител на Юридическата комисия към Международната федерация по битка (UWW).

Отчетено бе, че българската битка изпраща доста сполучлива 2018 година, в която състезателите ни завоюваха общо 22 медала за всички възрасти. Делегатите одобриха бюджет за 2019 година, който е 3 млн. лева

В точна " всякакви " най-дискутираната тематика бе прекосяването на играч от един клуб в различен и налагането на трансферна такса. Едно от предложенията бе тя да е 1000 лева за година. Остана Управителният съвет да вземе решение по този проблем.

Събранието стартира с едноминутно безмълвие в памет на първия на първия ни олимпийски първенец по класическа битка Димитър Добрев, който умря на 1 април. А в края делегатите уважиха легендата Александър Томов, който празнува 70-годишен празник.
 Почина олимпийският първенец Димитър Добрев
Почина олимпийският първенец Димитър Добрев

Добрев е първият и единствен народен треньор в двата стила в битката

В залата бе старши треньорът на националите по класическа битка Армен Назарян, който добави че в този момент следва най-тежкото, а точно спечелването на олимпийски квоти.

Днес отпътуваха първите ни борци за Европейското състезание в Букурещ. Шампионатът стартира в понеделник със битки в свободния жанр.
 Националите по битка потеглят към Букурещ за старта на Европейското състезание
Националите по битка потеглят към Букурещ за старта на Европейското състезание

Жребият на първите ни състезатели е утре
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР