През 2018 година от БАБХ са извършили над 358 проверки

...
През 2018 година от БАБХ са извършили над 358 проверки
Коментари Харесай

Засилени проверки на пазарите за живи животни

През 2018 година от БАБХ са направили над 358 инспекции на пазари за живи животни. Надзорът върху пазарите е засилен за съблюдаване разпоредбите за опазване на здравето и хуманно отношение към животните

Съставени са 70 акта за определяне на административно нарушаване. 6 са издадените наставления.

Констатираните 76 нарушавания засягат неспазването на наредбите на Закона за ветеринарномедицинската активност и Наредба 44/29.10.2003 година Те са свързани главно с продажба на животни на нерегламентирани места, търговия с животни без здравни документи и документи за превоз, транспорт на животни в нелицензирани транспортни средства. При някои от пазарите е открито, че нямат подписан контракт с ветеринарен доктор за ветеринарномедицинско обслужване.

Част от инспекциите са осъществени взаимно с органите на Министерство на вътрешните работи и локалната власт. Има възбранени животни и глобени притежатели. В няколко от случаите е сезирана Националната организация по приходите.

БАБХ ще продължи да реализира непоколебим надзор на местата за търговия на животни във връзка със спазването на българското законодателство и ненарушаването на разпоредбите за опазване на здравето и хуманно отношение към животните

БАБХ припомня, че нерегламентираното придвижване и търговия с живи животни крие голям риск от разпространяване на болести по животните, в това число и при индивида.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР