През 2018 г. се очаква да бъде обявен първият конкурс

...
През 2018 г. се очаква да бъде обявен първият конкурс
Коментари Харесай

Догодина над 5000 български селища ще имат достъп до европари за безплатен интернет

През 2018 година се чака да бъде разгласен първият конкурс за приемане на европейско финансиране за създаване на безвъзмезден безжичен интернет в дребните обитаеми места у нас. Достъп до ресурса ще имат над 5000 български градове и села, където към момента свободна обществена интернет мрежа, оповестиха от Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията (МТИТС).

Инициативата на Европейската комисия Wifi4EU би трябвало да обезпечи до 2020 година безвъзмезден интернет достъп за жителите и туристите на 8 хиляди локални общности в Европейския съюз.

При кандидатстването общинските управления би трябвало да предложат място, където ще се дава безжичен интернет – административна постройка, общинска болница, библиотека, площад или парк.

В диалог транспортният министър Ивайло Московски и комисарят по цифровата стопанска система и общество Мария Габриел са постигнали единодушие, че е извънредно значимо да има баланс в географското систематизиране на европейското финансиране.

Инициативата бе разяснявана през 2017 година в поредност осведомителни дни, специалисти от министерството разясняваха на общините и заинтригуваните оператори изискванията на процедурата за кандидатстване, които са известни все още.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР