През 2018 г., СДС ще обитава само два етажа от

...
През 2018 г., СДС ще обитава само два етажа от
Коментари Харесай

След местата в парламента, СДС загуби и партийната си централа

През 2018 година, Съюз на демократичните сили ще населява единствено два етажа от именитата постройка на ул. " Раковски " 134. Няма законово съображение Съюз на демократичните сили да остане в държавната постройка, защото на последните избори те не влязоха в Народното събрание.

Най-късно до началото на февруари 2018 година „ сините” ще станат съквартиранти с една от националистическите обединения в ръководството.

Научихме, че всички периоди за съглашение към този момент са изтекли и Областната администрация на София е предала на частен правосъден реализатор цялата документи със отговорностите, имуществото и банковите сметки на „ сините”.

--> Днес, 27 години след лозунга „ 45 години стигат”, за първи път „ сините” признаха, че търсят метод по какъв начин да не останат на улицата и да продължат да действат като партия. „ Ще намерим законова форма и ще останем на „ Раковска” 134. Има много фондации, които демонстрират интерес към емблематичните три букви”, сподели ръководителят Божидар Лукарски.

По закона за политическите партии Съюз на демократичните сили са изчерпили всички благоприятни условия да останат на обичайния си адрес. През годините те са натрупали стотици хиляди левове от неплатени наеми.

bTV научи, че единствено след месец близка до сините фондация ще поеме отговорностите им от над 480 хиляди лв. и официално ще стане наемател в централата вместо тях. В този период на третия и четвъртия етаж в постройката с решение на държавното управление ще бъде настанена партията на вицепремиера Валери Симеонов.

Националистът не пожела да застане пред нашата камера, само че удостовери, че съпартийците му ще се нанесат на именития адрес.

Историята на постройката е обвързвана със Световния юношески фестивал през 1968 година в София. Имотът е издигнат особено за задачите на семейството. На кръглата маса през 1990 година Андрей Луканов го дава на Съюз на демократичните сили.

През годините, населявана от Съюз на демократичните сили, част от приземния етаж на постройката бе върната на частни лица, които отвориха ресторант и туристическо бюро.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР