През 2018 г. са реализирани 7,5 млн. лв. приходи от

...
През 2018 г. са реализирани 7,5 млн. лв. приходи от
Коментари Харесай

Порожанов: Приходите от организиран ловен туризъм са 7,5 млн. лв. за 2018 г., с 900 000 лв. повече

През 2018 година са осъществени 7,5 млн. лева доходи от проведен ловджийски туризъм, което е с 900 000 лева повече от миналата година.

Това заяви министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов при откриването на 25-тата интернационална галерия “Природа, лов, риболов” в Пловдив, оповестиха от пресцентъра на МЗХГ. Благодарение на нарастването на дивечовите популации през последната година и наклонността за трайно повишаване на запасите, същата позитивна наклонност се следи и при броя на ловците по линия на проведения ловджийски туризъм. През 2017 година са ловували 5 450 ловци, а през 2018 година - 6 893 или нарастване от близо 1500 души.

“Другото огромно преимущество на страната ни са трофейните качества на дивеча. Нашият наедрял дивеч има извънредно положителни генетични заложби, гарантиращи и чудесни титли с високи оценки по международните стандарти. Това може да се види на щанда на Изпълнителната организация по горите и държавните предприятия”, сподели още министър Порожанов.

Министерството на земеделието, храните и горите е съорганизатор на ревюто “Природа, лов, риболов”. В него вземат участие 55 компании за ловно оръжие, екипировка и съоръжение. Изложението ще продължи до неделя като са планувани и демонстрации. Една от тях е влачене на трупи от коне от породата “Български тежковоз”, които се употребяват при дърводобив от тежко налични и пресечени терени. В откриването участваха и зам.-министър Атанас Добрев, изпълнителният шеф на ИАГ Мирослав Джупаров, ръководителят на Българския ловно-рибарски съюз Васил Василев, регионалният шеф на Пловдив Здравко Димитров и др.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР