През 2018 г. OceanGate се обърна към студенти по инженерство

...
През 2018 г. OceanGate се обърна към студенти по инженерство
Коментари Харесай

Назоваха нова причина за смъртта на Титан: може да е евтина батерия

През 2018 година OceanGate се обърна към студенти по инженерство от Вашингтонския държавен университет, с цел да намерят метод да създадат по-евтина „ дълбока и умна “ батерия за тяхната подводница. Въпреки че не е ясно дали батерията е била употребена по-късно на Titan, случаят демонстрира натиска, под който са били чиновниците на OceanGate, с цел да поддържат плана на „ ниска цена “.

Студентите имаха за задача да разработят по-рентабилен първообраз, който да е по едно и също време „ безвреден “ и не на последно място „ наличен “. Представителите на OceanGate, Марк Уолш и Тони Нисен, пишат в записка, че " готовите " елементи и " евтините вериги " могат да бъдат употребявани за реализиране на задачата, правейки самата батерия по-евтина.

Студентите в последна сметка построиха първообраз, който съгласно тях е " с към 50 000 $ по-евтин ", пише vice.com. Купиха " елементи от локален магазин, тъй като бяха ефикасни и икономични ". Университетът споделя, че не е имало комерсиално партньорство сред компанията и студентите.



Журналистите на Vice.com не съумяха да схванат дали " самоделната " батерия е конфигурирана на Титан или не. Но след случая подводницата безусловно се проучва лека-полека, с цел да се разбере за какво е избухнала и какво тъкмо е предизвикало гибелта й. Журналистите признават, че е допустимо да бъде конфигурирана евтина батерия, защото още през 2019 година висшето управление на компанията приказва за финансови усложнения, породени от обстоятелството, че подводницата непрекъснато би трябвало да бъде финализирана. Компанията също по този начин направи всичко допустимо да направи плана наличен за по-голямо произвеждане.

За да резервира цената " ниска " и " да продължи развиването ", представителят на OceanGate Тони Нисен сподели, че компанията се е пробвала да бъде изобретателна, в това число посредством потреблението на подготвени решения. Вероятно това е причината геймпадът да се появи в системата за ръководство на подводницата.

Разработчиците изпитваха финансови проблеми до януари 2020 година, когато компанията получи спомагателна инвестиция от 18 милиона $. В интервю за финансирането главният изпълнителен шеф Стоктън Ръш сподели, че някои проекти са били „ в несигурност “, до момента в който не получи вливането.

Докато се гмуркаше на Титан през април 2019 година, водолазът Карл Стенли чу притеснителен пукащ тон. Съобщава се, че денят след това той е изпратил имейл на Ръш, предлагайки на основния изпълнителен шеф на OceanGate да обърне внимание на казуса и да намерения какво би направил, в случай че беше вложител в плана.

По-рано беше обявено, че една от аргументите за детонацията на батискафа Титан може да бъде неправилна форма на корпуса.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР