През 2018 г. Общински съвет прие Наредба за подпомагане на

...
През 2018 г. Общински съвет прие Наредба за подпомагане на
Коментари Харесай

Седем бебета са родени инвитро в община Самоков

През 2018 година Общински съвет одобри Наредба за подкрепяне на фамилии с репродуктивни проблеми. За финансиране на ин витро процедури могат да аплайват поданици на община Самоков, ползващи методите на асистирана репродукция. Целта е да се подтиква раждането на повече бебета.

От приемането на наредбата досега са задоволени четиринадесет молби и са отпуснати средства за осъществяване на процедурите, като резултатът е, че за миналите три години са родени седем бебета. През 2018 е отпусната помощ на две дами и са родени две деца. През 2019 са финансирани три процедури и вследствие на извършените способи за асистирана репродукция е родено едно бебе.
Продължава приемът по стратегия " Инвитро " в Казанлък
Приемът на документи за финансово подкрепяне на нуждаещи се двойки от процедури “Инвитро “ е в ход. “И през 2022 година щ...
Прочети повече
През 2020 има 100% успеваемост, като от отпуснатите средства за три процедури са родени три бебета. През предходната година са постъпили и задоволени максимален брой молби – 7 и е родено едно бебе. Подпомагането на ин витро процедурите, посредством разпределяне на финансова помощ за провеждането им е част от политиката за поощряване на раждаемостта в община Самоков.

Още от СОФИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР