През 2018 г. изнасяме средно на месец стоки за 2,2

...
През 2018 г. изнасяме средно на месец стоки за 2,2
Коментари Харесай

Александър Манолев: Китай доближава топ 10 на търговските ни партньори

През 2018 година изнасяме приблизително на месец артикули за 2,2 милиарда евро. Това заяви зам.-министърът на стопанската система Александър Манолев на церемонията по връчване на премиите “Експортьор на годината ”.

Той отличи спечелилите в категориите “Най-големи доходи от износ през 2017 година ” и “Най-динамично разрастваща се компания в експорта за 2017 година ”. В топ 10 на нашите пазари има единствено една страна отвън Европейски Съюз – прилежаща Турция. “Това знак, че нашата продукция е на международно равнище, откакто се търгува на най-конкретния общ пазар – този на Европейски Съюз ”, сподели Александър Манолев.

Като забавна наклонност той дефинира обстоятелството, че Китай все по-бързо се приближава до топ 10 на експортните дестинации за родния бизнес. Това демонстрира, че нашите компании са предприемчиви и следват международните трендове. Сред най-експортно насочените ни производства са елементи за коли, нефтени масла, рафинирана и нерафинирана мед, хранителни и селскостопански артикули.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР