През 2018 г., глобалният сладоледен производител Unilever обяви придобиването на

...
През 2018 г., глобалният сладоледен производител Unilever обяви придобиването на
Коментари Харесай

Unilever Ice Cream България – бъдещето на сладоледения бизнес в страната


През 2018 година, световният сладоледен производител Unilever разгласи придобиването на Българска сладоледена фабрика и марката ѝ Сладоледи Denny, удвоявайки бизнеса си в страната. За по-малко от година, новата компания известна като UnileverIceCream България, споделя информация за вложенията – направени и планувани за първата година.

Устойчиви нововъведения, вложения и напредък

Глобалната цел на Unilever е „ устойчивият живот да стане норма “, а това значи да се влага във възобновими източници и да се основава позитивно влияние върху обществото посредством планове и акции в тази посока. Както Unilever, по този начин и Сладоледената фабрика имат заложени в основите си стабилно развиване и успеваемост, което спомага за лесната симбиоза след придобиването.

Като част от фамилията на Unilever, новата компания е ангажирана с устойчивостта и намирането на способи да понижи CO2 отпечатъка си. Тя към този момент е вложила в слънчеви съоръжения и транспортни средства, работещи с природен газ, които усъвършенстват цялостната успеваемост на бизнеса, като в същото време понижават разноските за гориво.

Компанията залага на още няколко усъвършенствания, които се чака да понижат въглеродния ѝ отпечатък през идния сезон. Соларните панели на покрива на фабриката ще понижат излъчванията с до 120 тона, транспортните средства, работещи с природен газ – с до 22 тона, а системата за възобновяване на топлинната сила, която действа във фабриката от отварянето ѝ през 2016 година - със 144 тона.

Общо с 286 тона се чака да се понижи въглеродният отпечатък на компанията за един сезон (6 месеца), което значи, че за цялостна работна година има капацитет за редуцирането му с 577 тона.

Бъдещите проекти за развиване в тази посока включват закупуването на още транспортни средства, употребяващи природен газ през 2020 година и електрически коли за районните търговски мениджъри на компанията.



Нови артикули, нови усети и трендовете за 2019

След договорката сред Сладоледената фабрика и Unilever, сладоледеният бизнес в България се е удвоил, създавайки от ден на ден благоприятни условия за страхотни артикули, които да задоволяват вкусовите стремежи на всеки българин. Производството на новата компания е основано във Велико Търново, а проектите ѝ са съвсем да удвои маркетинговите и оперативни вложения в страната.

„ Нашата упоритост е да създадем още по-здрав и сполучлив бизнес. Локалната ни експертност и основана инфраструктура са в основата на това. Този сезон идва с доста нововъведения в сладоледения бизнес, измежду които нови усети и формати, тъй че се оглеждайте за тях! “, показа Цветан Цветанов, Генерален управител на Unilever Ice Cream България.

След придобиването, появяването на нови артикули на пазара е предстояща. Местната сладоледена марка Eskimo на Unilever, е актуализирана благодарение на локалната експертиза и знания за продуктите на Denny, както и на няколко изследвания, направени от GFK и Nielsen. Тяхната цел – да се тества качеството, усета, опаковката и маркетинговата тактика на новата, усъвършенствана марка Eskimo, която през днешния ден е усъвършенствана и подготвена да бъде опитана от всеки.

Новостите на българския пазар следват интернационалните трендове – бял шоколад, бисквитен усет и сладоледи от същински плодове.

Марката Eskimo ще отговори на търсенето, представяйки същински плодове, сметана и шоколад в сладоледите си като още веднъж залага на най-висококачествени съставки за потребителите си. Някои от новите усети в серията Eskimo включват сладолед на съчка с бял шоколад и горски плодове, както и новият сладоледен, бисквитен сандвич Eskimo. Компанията ще продължи да предлага и добре известните сладоледи на Unilever, измежду които Cornetto, Magic, CarteD’Or и Twister.

През 2019 година Unilever Ice Cream България стана и най-големият производител на сладолед в страната.

Освен със сладоледите си, Unilever е добре позната на българския пазар посредством корпоративната си обществена отговорност с планове като Cif „ Чист дом, чиста страна “, благодарение на който българите могат да изберат своите обичани местоположения за разчистване и трансформация; Domestos „ Хигиена за отличници “, който цели да обнови тоалетните в учебни заведения в цяла България и Dove „ Истинска хубост “ – акция, която цели да сътвори самонадеяност в дамите в България и по света.

За Сладоледена фабрика

" Сладоледена фабрика " - производител на DennyIceCream, е учредена през 1993 година от Цветан Цветанов и Румен Данчев във Велико Търново. Дружеството създава в лична фабрика и координира 20 дистрибуционни центъра в България.

За повече информация за Сладоледена фабрика, посетете:

http://dennyicecream.com/bg/

За Unilever

Unilever е един от най-големите производители на артикули за хубост и персонална грижа, домашно разчистване, храни и освежаващи артикули на повече от 190 пазара и с 2.5 милиарда консуматори на ден. Компанията има над 161 000 чиновници и продажби за 53.7 милиарда евро за 2017 година Повече от половината от отпечатъка на компанията (57%) е в разрастващите се и нововъзникващи пазари. Unilever има над 400 марки, които могат да бъдат открити в домовете по целия свят, в това число Persil, Dove, Knorr, Domestos, Hellmann’s, Lipton, Wall’s, PGTips, Ben & Jerry’s, Magnumи Lynx.

Устойчивият проект за живот на Unilever движи тактиката на компанията и се ангажира с:
Подпомагане на повече от милиард души да вземат ограничения, с цел да подобрят своето здраве и богатство през 2020 година Намаляване на половина въздействието на продуктите до 2030 година Подобряване на живота на милиони хора по света до 2020 година
Планът основава стойност посредством стимулиране на растежа и доверието, елиминирайки разноските и намалявайки рисковете. Устойчивите марки на компанията нарастват с 50% по-бързо от останалия бизнес и генерират над 60% от растежа на компанията за 2016 година
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР