През 2018 г., глобалният сладоледен производител Unilever, обяви придобиването на

...
През 2018 г., глобалният сладоледен производител Unilever, обяви придобиването на
Коментари Харесай

Сладоледеният бизнес в България се е удвоил

През 2018 година, световният сладоледен производител Unilever, разгласи придобиването на Българска сладоледена фабрика и марката ѝ Сладоледи Denny, удвоявайки бизнеса си в страната. За по-малко от година, новата компания известна като Unilever Ice Cream България, споделя информация за вложенията – направени и планувани за първата година.

След договорката сред Сладоледената фабрика и Unilever, сладоледеният бизнес в България се е удвоил. Производството на новата компания е основано във Велико Търново, а проектите ѝ са съвсем да удвои маркетинговите и оперативни вложения в страната.

След придобиването, появяването на нови артикули на пазара е предстояща. Местната сладоледена марка Eskimo на Unilever, е актуализирана благодарение на локалната експертиза и знания за продуктите на Denny, както и на няколко изследвания, направени от GFK и Nielsen. Тяхната цел – да се тества качеството, усета, опаковката и маркетинговата тактика на новата, усъвършенствана марка Eskimo, която през днешния ден е усъвършенствана и подготвена да бъде опитана от всеки. Новостите на българския пазар следват интернационалните трендове – бял шоколад, бисквитен усет и сладоледи от същински плодове.

Новата компания е ангажирана с устойчивостта и намирането на способи да понижи CO2 отпечатъка си. Тя към този момент е вложила в слънчеви съоръжения и транспортни средства, работещи с природен газ, които усъвършенстват цялостната успеваемост на бизнеса, като в същото време понижават разноските за гориво. Компанията залага на още няколко усъвършенствания, които се чака да понижат въглеродния ѝ отпечатък през идния сезон. Соларните панели на покрива на фабриката ще понижат излъчванията с до 120 тона,  превозните средства, работещи с природен газ – с до 22 тона, а системата за възобновяване на топлинната сила, която действа във фабриката от отварянето ѝ през 2016 година - със 144 тона.

Общо с 286 тона се чака да се понижи въглеродният отпечатък на компанията за един сезон (6 месеца), което значи, че за цялостна работна година има капацитет за редуцирането му с 577 тона. Бъдещите проекти за развиване в тази посока включват закупуването на още транспортни средства, употребяващи природен газ през 2020 година и електрически коли за районните търговски мениджъри на компанията.

" Сладоледена фабрика " - производител на Denny Ice Cream, е учредена през 1993 година от Цветан Цветанов и Румен Данчев във Велико Търново. Дружеството създава в лична фабрика и координира 20 дистрибуционни центъра в България.

Unilever е един от най-големите производители на артикули за хубост и персонална грижа, домашно разчистване, храни и освежаващи артикули на повече от 190 пазара и с 2.5 милиарда консуматори на ден. Компанията има над 161 000 чиновници и продажби за 53.7 милиарда евро за 2017 година Повече от половината от отпечатъка на компанията (57%) е в разрастващите се и нововъзникващи пазари. Unilever има над 400 марки, които могат да бъдат открити в домовете по целия свят, в това число Persil, Dove, Knorr, Domestos, Hellmann’s, Lipton, Wall’s, PG Tips, Ben & Jerry’s, Magnum и Lynx.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР