През 2018 г. Bayer придоби американския лидер в биотехнология на

...
През 2018 г. Bayer придоби американския лидер в биотехнология на
Коментари Харесай

Bayer е изправена пред 48 хил. съдебни иска срещу хербицида Roundup

През 2018 година Bayer закупи американския водач в биотехнология на растенията Monsanto в договорка за 63 милиарда $.

Правните проблеми на Bayer в Съединени американски щати се задълбочават. Германската химико-фармацевтична група заяви, че е изправена пред 48 600 желае, съгласно които хербицидът Roundup е канцерогенен, написа Financial Times.

Базираната в Леверкузен компания разгласи, че до октомври предходната година броят им е бил над 42 хиляди случая, над двоен скок по отношение на три месеца по-рано. Новината идва на фона на растежа с 19% на годишните доходи - до 43.5 милиарда евро. Фирмата регистрира и повишаване от 28% на облагата преди лихви, налози и обезценка (EBITDA) за 2019 година Скокът приходите се дължи на положителното показване на научния отдел за аграрни култури, където продажбите са се нараснали с 39% до 19.8 милиарда евро.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Задълбочаващ се проблем

След като закупи Monsanto, Bayer стартира да води мудни и скъпи правосъдни борби поради глифозатния артикул. През август 2018 година калифорнийски съд за пръв път взе решение, в което свързва хербицида с рака. От тогава до в този момент Bayer е изгубила още два желае поради препарата, в които правосъдните заседатели присъждат на всички инстанции, че компанията е отговорна.

Компанията е заявявала нееднократно, че Roundup и други основани на глифозат артикули са безвредни. Тя акцентира, че съставката е била утвърдена за потребление от регулаторни органи от целия свят. Тези причини обаче не съумяха да доведат до забележителен растеж в акциите и да успокоят вложителите. В отговор на това мениджмънтът на Bayer заяви предходната година, че ще направи " противоположен завой " и ще отсрочи договарянията с ищтците.

Заради трагичния спад в цените на акциите след първото дело против Roundup, от Bayer започнаха забележителна стратегия за преструктуриране. Тя включва редуциране на хиляди работни места и продажбата на поделенията, разработващи артикули за слънцезащита и козметика.

Нова тактика

Акционерите поддържат смяната в тактиката на сдружението. Надеждите, че ще се откри бързо решение против исковете за Roundup, което да е по-евтино, не толкоз скъпо и отнемащо мног време, помогнаха на акциите на немската група да възвърнат част от цената си, откакто се сринаха преди две години.

През 2018 година Bayer закупи американския водач в биотехнология на растенията Monsanto в договорка за 63 милиарда $. Това изстреля немската компания на челното място на международния пазар, само че и я натовари правно поради делата, които се водят против хербицида Roundup - артикул, основан от Monsanto.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР