През 2017 г. в Министерството на отбраната са установени нарушения

...
През 2017 г. в Министерството на отбраната са установени нарушения
Коментари Харесай

Проверка установи нарушения в Министерството на отбраната! Разкриха на каква стойност са те!

През 2017 година в Министерството на защитата са открити нарушавания за близо 137 хиляди лева От тях са възобновени към 36 хиляди лева Това написа в доклада за миналата година на обновения проект за предварителна защита на корупцията в структурите на ведомството, представен от в. “Сега”.

Проверката е била осъществена от звено “Финансов надзор и материални проверки”. Инспекторатът към министерството е открил нарушаванията след четири постъпили сигнала, които са претендирали инспекция.

През 2017 година са осъществени общо 54 одита. Според отчета най-вече проблеми има при провеждането на процедури за възлагане на публични поръчки, при ръководството и разпореждането с парцели държавна благосъстоятелност, както и при ръководството на комерсиалните сдружения с принципал министърът на защитата. Издадени са общо 119 рекомендации.

Инспекторатът към министерството е определил като невисок риска от корупция в огромните административни звена като териториалните отдели на Изпълнителна организация “Военни клубове и военно-почивно дело” в София и Варна, в Националната гвардейска част, в командването на Сухопътните войски.

В териториалните звена от състава на Главна дирекция “Инфраструктура на отбраната” в София, Варна, Плевен и Пловдив и във Военната академия “Г. С. Раковски” рискът от корупция е оценен като междинен.

Като съществена причина за злоупотребите са посочени възлагането на публични поръчки посредством директно договаряне единствено с един снабдител. В рекомендациите си инспекторите споделят, че би трябвало да се ограничи точно броят на този тип поръчки и да се вкара повече бистрота посредством издание на разгласи за продажби на имущество и възлагане на състезания на интернет страницата на Министерството на защитата.

От Инспектората акцентират, че приемането на дарове и други блага се смята от закона като корупционна процедура.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР