През 2017 г. разработчикът на облачни системи, сигурност и бизнес

...
През 2017 г. разработчикът на облачни системи, сигурност и бизнес
Коментари Харесай

VMware иска да бъде "Швейцария за облачните доставчици"

През 2017 година разработчикът на облачни системи, сигурност и бизнес подвижност VMware, както и доставчикът на облачна инфраструктура Amazon Web Services (AWS) оповестиха старта на партньорство за осъществяване на виртуализирани центрове за данни. Калин Кънев - шеф научно-развойна активност във VMware , разяснява новостите и тактиката на компанията в тази сфера. Междувременно по данни на класацията Digitalk 101 локалният основен развоен център на компанията е отчел 24.1% по-високи доходи през 2020 по отношение на 2019 година Тази динамичност значи, че компанията продължава да влага в софийското си звено, като в действителност то е измежду най-бързо разрастващите се нейни поделения в международен мащаб. Г-н Кънев, изминаха няколко години от старта на партньорството на VMware с Amazon Web Services. Какво се случва в тази тенденция?
Това в действителност е пилотният план на VMware при обществените облаци. Всичко потегли с партньорство с Amazon Web Services през към този момент далечната 2017 година Това след това се трансформира в хибридно решение и стартира да включва и други така наречен хиперскалируеми облачни снабдители. В момента VMware Cloud с изключение на в познатия вид, стъпващ върху AWS, обгръща още Microsoft Azure, Гугъл Cloud Platform, Oracle Cloud и други.

Сега включваме и още едно измерение, което назоваваме местен облак (LCaaS). Това е нещо ново, налично от няколко години в промишлеността. Когато компания има потребността да има данните си на несъмнено място, сървърите на нашите сътрудници от AWS Outpost както и Dell EMC отиват в потребителския дейта център и VMware поема отговорност за цялостна поддръжка на софтуера. Причините за това могат да са свързани сигурно или регулации. Отгоре се конфигурира пакетът на VMware и още веднъж се получава изцяло ръководена услуга. Това разрешава на нашите клиенти да спестят извънредно доста от инвестицията за обичаен дейта център, който нормално включва доставка на хардуер, програмен продукт и образование на личен състав. С нашето управляемо решение VMC Universal, или VMC on X, ние съумяваме да спестим всичко това на крайния консуматор. Услугата се заплаща по отношение на това, което клиентът действително употребява.

Друга добавена стойности на този мултиоблачен метод е фактът, че клиентите не са привързани към един снабдител (т.нар. vendor lock-in) и могат сполучливо да мигрират към други, без това да изисква огромни вложения.
Реклама Тоест клиентите получават най-хубавото от двата свята - програмен продукт от най-големия снабдител на виртуални машини и опция за скалиране посредством инфраструктурата на най-големите облаци. Как тази формула въздейства на бизнесите на клиентите?
- Клиентите получават страхотна разтегливост във връзка с потенциала от Amazon. Това значи прилагане на потенциал тогава, когато това им би трябвало, след което могат да го освободят и да не заплащат повече за него.

От друга страна, софтуерният стек на VMware, изравен върху хардуера, доставя сигурност и резистентност от корпоративен клас. Това се цени извънредно доста от клиентите ни и е добавена стойност към решението.
Неизбежен въпрос - повлия ли по някакъв метод пандемията от Ковид-19 върху описаните услуги?
- Влияние има, само че по наши наблюдения става дума за ускорение на към този момент съществуващия развой по цифровизация. В този смисъл услугата, която предлагаме ние, получи сериозен подтик с началото на пандемията. Много организации осъзнаха нуждата от бързо прекосяване към облачна инфраструктура, с цел да дадат опция на чиновниците си да работят отдалечено. Не всяка организация, даже такава от ИТ сектора, би могла от през днешния ден за на следващия ден да предприеме такава стъпка.
Кои са основните характерности на услугата?
- Една от главните благоприятни условия, които предлага, е цялостна елиминация на частния дейта център. Немалко компании минават към облачни услуги поради главното им преимущество - спестяването на разноски.
Реклама
Също по този начин взаимното предложение разрешава еластично разширение на локалния център за данни в облака. При пиково ползване може товарът да бъде преместен към виртуален дейта център, а по-късно, при спад, още веднъж да се мине на местна обработка.

Много сериозна опция е и възобновяване на данни при бедствия и повреди, което е извънредно скъпо за клиентите.

Също по този начин по време на пандемията известност получиха отдалечените и сигурни работни терминали. Те съставляват композиция от VMware Cloud и Horizon. Основните клиенти тук при започване на пандемията станаха финансови институции, които не бяха добре готови за прекосяване към далечен модел на работа, както ИТ промишлеността да вземем за пример.

Всичко изброено идва с добавената стойност, че VMware поема напълно мениджмънта на виртуалните дейта центрове. Нашият клиент може да разчита на това, че те постоянно са с най-последната версия и с обновени настройки във връзка с сигурността. Поддържането на личен дейта център в непрекъснат работещ режим би изисквало съществено количество ИТ експерти.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Право 2 Промишленост 3 Технологии 1 Промишленост 2 Технологии 3 Право 1 Технологии 2 Промишленост 3 Свят Реклама Какви клиенти, по ваши наблюдения, демонстрират най-вече интерес към VMware Cloud on AWS?
- Мога да изтъквам съответен образец от ритейл промишлеността с GfK, които са международен водач при анализите на данни за потребителски артикули. Там употребяват VMware Cloud on AWS, с цел да се приготвят за бъдещото развиване на пазара, за основаване на приложения, за оптимизации, като по едно и също време се възползват от присъщата скалируемост и сигурност на нашето решение.

Както загатна,х банките и финансовите институции, както и автомобилни производители, мобилни оператори, някои огромни фармацевтични компании, които са на първа линия в битката с пандемията, също са част от портфолиото ни от клиенти.

Не мисля, че мога да посоча съответна промишленост, която е предоминантна. Имаме клиенти от всевъзможни области и мащаби.
Сред тематиките на тазгодишната конференция на VMware - VMworld 2021, беше мултиклауд. Как взаимното предложение с Amazon способства към тактиката на компанията за развиване в тази посока?
- Предимството на облачната услуга на VMware е, че разрешава на клиентите без скъпата инвестиция в промяна на архитектура, на платформа или на приложения да преминат от един на различен снабдител.
Бюлетин Вечерни вести
Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.
Вашият email Записване
Реклама
Ако преди бяхме фокусирани единствено върху интеграцията с AWS, сега гледаме на решенията, които предлагаме, точно като на мултиоблачно предложение. Грижим се за консистентността на потребителското прекарване върху другите облачни снабдители.

Ще си разреша да изтъквам нашия основен изпълнителен шеф, Рагу Рагурам, по време на VMworld 2021: " Ние сме неповторимо позиционирани да станем " Швейцария на облачните снабдители ". VMware работи с всички огромни снабдители на обществени облаци. Така предлагаме своя софтуерен пакет върху тях и даваме еластичност на клиентите да употребяват по едно и също време AWS, GCP, Azure, Oracle или други.

Нашите данни демонстрират точно това - 75% от фирмите през днешния ден разчитат на два или повече обществени облака, като AWS и Azure са най-често срещаният избор. Четиридесет % от клиентите ни към този момент употребяват три или повече обществени облака. Също по този начин над 70 на 100 от бизнеса внедрява мултиклауд среда.
Да обърнем внимание на локалния развоен център на VMware. Какви технологии се създават от екипите в София?
- Като приказваме за локалния офис, няма по какъв начин да не кажем, че огромна част от продуктите на VMware се създават от експертите в България. Например екипът ми създава решения за мултиоблачната тактика на VMware, за което споделих по-рано. Те са част от световна организация, наброяваща над 300 инженери, а 70 от тях са в България.

Друга част от сътрудниците работят съответно върху взаимното решение с AWS.

Сравнително неотдавна създадохме и звено, което се занимава с аналитика на данни - също значима дисциплинираност за всяка облачна архитектура.
Какви хора търсите за отворените позиции в българския офис?
- Търсим извънредно разнороден профил от експерти - Back-end инженери, DevOps инженери, Site reliability инженери и други.

За упоменатото звено за разбори на данни пък търсим Data Science експерти, както и софтуерни инженери главно с Python. Характерно за нас е, че не се стремим да намираме хора единствено с знания в една технология. Добре пристигнали са и програмисти с знания в Java,.NET, ModJS и други. Разбира се, стига да желаят да работят с нашия софтуерен пакет и имат интерес в региона на облаците.

Очакваме сериозен растеж през идната година. Мултиоблачната тактика на VMware поражда потребност от огромно разширение на екипа - проектите ни са да го удвоим в границите на 2022 година Причината е, че към този момент не се концентрираме върху един заоблачен снабдител, а гледаме на тези услуги по-холистично.

Ние сме организация, която влага извънредно доста и в развиването на младите гении. Голяма част от позициите в екипа ни са добра опция за тези експерти, които в този момент навлизат в региона на софтуерния инженеринг, дейта инженеринга или някоя от другите области, застъпени при нас.

Наш дълготраен ангажимент към ИТ общността у нас е Talent Boost академията, която организираме всяка година. Тя разрешава на студенти и млади гении, които към момента не са приключили образованието си, да се образоват от наши старши инженери. Най-добрите получават опцията да стартират стаж при нас, където да изпълнят един план от край до край. Така те могат да видят какво е да се работи в световен екип и в компания от Силициевата котловина.

В умозаключение - VMware е отдадена на идеята за образование на младите експерти и основаването на ИТ гениите в България.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Технологии
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР