През 2017 г. Heineken стана вторият най-голям производител на бира

...
През 2017 г. Heineken стана вторият най-голям производител на бира
Коментари Харесай

Heineken намалява очакванията си за 2018 г. заради експанзията в Бразилия

През 2017 година Heineken стана вторият максимален производител на бира в Бразилия.

Движение на акциите на Heineken през последните 6 месеца

Увеличаване

Движение на акциите на Heineken през последните 6 месеца

Преглед на оригинала Смаляване
Придобиването на Kirin Brasil оказва въздействие върху финансовите резултати на Heineken. Още по тематиката
Кои браншове ще завоюват най-вече от международното състезание по футбол в Русия

Производителите на бира, спортно облекло и хазартният бизнес са измежду най-печелившите
11 юни 2018
Heineken обмисля продажба на китайския си бизнес

Местната China Resources търси уголемение към премиум сегмента
11 мар 2018 Вторият максимален производител на бира в света – холандската компания Heineken, понижава упованията си за финансовите резултати през 2018 година поради поевтиняването на валутата в основни пазари и експанзията в Бразилия, оповестява Reuters.

Причините за новата прогноза

Компанията, която създава бирите Heineken, Tiger, Sol и сайдера Strongbow, регистрира резултати под упованията на пазара през първото полугодие. Ръководството на Heineken отбелязва, че оперативният марж на групата ще спадне с 20% тази година. Предишната прогноза беше за растеж от 25%.

Въпреки това продажбите на Heineken през първите шест месеца на тази година надминават предварителните упования. Производителят на бира бележи сериозен растеж на продажбите в двата си най-печеливши пазара – Виетнам и Мексико. Подобна е наклонността в Бразилия, Етиопия, Русия, Южна Африка и Камбоджа.

Холандската компания, чиято лагер бира Heineken е най-продаваната в Европа, отбелязва, че трансформира прогнозата си поради поевтиняването на валутата във значими за тях пазари като този във Виетнам, както и поради осъществяването на тактиката за агресия в Бразилия.

Скъпа тактика

Heineken закупи през 2017 година бизнеса в Бразилия на японския производител на бира Kirin, с цел да се трансформира във втората най-голяма компания в промишлеността в южноамериканската страна. Тогава от мениджмънта предизвестиха, че договорката ще се отрази на облагата.

" Печалбата се покачва, само че към момента е под междинното равнище на групата. В същото време удвоихме растежа и приходите, което не беше включено в прогнозата ни ", сподели финансовият шеф Лорен Деброа. Тя изясни, че към този момент чакат облагата на бизнеса в Бразилия да доближи междинните равнища на групата. " На този стадий считаме, че задачата ни е изцяло постижима ", разяснява Деброа.

Тревър Стърлинг, анализатор в Bernstein, твърди, че съществуват доста фактори, които изясняват слабите резултати от първото полугодие на Heineken. " Експанзията в Бразилия би могла да се преглежда като сполучлива в дълготраен проект ", счита Стърлинг.

Високият растеж на приходите на Heineken е бил помрачен от високите разноски и увеличената цена на алуминия, настояват от компанията. Оперативната облага през първото полугодие е повишена с 1.3% до 1.75 милиарда евро, като това е под прогнозата за 1.89 милиарда евро.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР