През 2017 г. българските военни въздухоплавателни средства бяха свързани с

...
През 2017 г. българските военни въздухоплавателни средства бяха свързани с
Коментари Харесай

36 произшествия в бойната ни авиация през 2017 г.

През 2017 година българските военни въздухоплавателни средства бяха свързани с 36 авиационни катастрофи, от които един сериозен случай.
Това се показва в Доклада за положението на защитата и въоръжените сили през 2017 година

Общият брой на авиационните катастрофи през 2017 година е със седем повече по отношение на 2016 година Приблизително 70 % от авиационните катастрофи са в резултат отводи на авиационната техника, по-голямата част от която е руско произвеждане – 58 %, създадена през 80-те години на предишния ХХ век и на лимита на назначения механически запас по време.

Допуснати са и шест авиационни случая с задгранични военни въздухоплавателни средства, които са разследвани от страната-оператор, според STANAG 3531.
Вследствие на задълбочаващите се проблеми с поддръжката на авиационната техника и лимитираното ресурсно обезпечаване, продължи наклонността за понижаване на броя летателни часове на летателния състав.

Това продължаващо несъгласие с условията на съюзническите стандарти и политики, основава действителна опасност за нужното равнище на сигурност на полетите, качествата за осъществяване на поетите съюзнически задължения и лимитира опциите за привикване на млад летателен състав за осъществяване на дежурството по защита на въздушното пространство на Алианса и на другите видове авиационна техника.
Това се признава в отчета от министерството на защитата.

Изпълнението във връзка с броя на летателните часове на сертифицираните декларирани формирования през годината е както следва: „ Авиационни сили с възходяща степен на готовност” - изпълнени са 77 % от планираните; „ Сили за развръщане с възходяща степен на готовност” - изпълнени са 96 % от плануваните.

Едно от предпочитаните посоки за работа на Военновъздушните сили остава обезпечаването на последователност сред поколенията летателен състав.
Съгласно авансово поставените цели, през образователната 2017 година сполучливо продължи летателната подготовка на водачи, избрани за осъществяване на интензивна летателна подготовка и постигане на условията за привикване на нов вид военен аероплан.

Продължава интензивната летателна подготовка на други водачи, които минаха към привикване на учебно-боен аероплан за асимилиране и рационализиране на комплицирани типове подготовки.
За подготовка на формированията за осъществяване на целия набор от задачи и задания през 2017 година във Военновъздушните сили бяха планувани и извършени 35 интернационалните и национални учения и тренировки, напомнят от министерството на защитата.
Безопасността на полетите продължи да бъде приоритет на военновъздушните сили на България.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР