През 2016 г. селото Кърби Миспертън в Северен Йоркшир, подобно

...
През 2016 г. селото Кърби Миспертън в Северен Йоркшир, подобно
Коментари Харесай

Предложено място за фракинг в Северен Йоркшир става източник на чиста, геотермална енергия

През 2016 година селото Кърби Миспертън в Северен Йоркшир, сходно на доста други в Йоркшир и Ланкашир, беше магнит за протестиращите, привлечени от опасността от фракинг.

Дълбоко под повърхността имаше евентуален запас от шистов газ и методът за извличането му беше хидравлично разтрошаване на скалата, като се употребява вода под голямо налягане.

Ако се случи, земни земетресения се опасяваха - и извличането на изкопаеми горива беше несъмнено.

Стив Мейсън, тогавашен началник на антифракинг групата Frack Free Ryedale, не го хареса.

„ Предложението за фракинг в региона пристигна и, като локален гражданин, аз го разгледах ", сподели той.

" Индустриализацията, изменението на климата и нуждата да се отърва от изкопаемите горива в действителност ме мотивираха. "

" p>

Стив оказа помощ за организирането на митинг на локално равнище и също по този начин координира политически напън - и след две години борба и 80 ареста, съперниците победиха.

Кладенецът беше продънен, само че в никакъв случай не беше разрушен - овакантяване на обекта притежатели, Third Energy, с дълбока дупка в земята.

Изображение: Том Хийп със Стив Мейсън и Ръсел Хоаре на в миналото мощно оспорваното препоръчано място за фракинг

Неговият ръководещ шеф, Ръсел Хоаре, ми сподели кладенеца и изясни втория му живот. Те даже употребяват наново високия два метра газов клапан, който затваря дупката.

„ Това е действителният бунар, който беше продънен за фракинг и е бездънен към 3000 метра, само че протестиращите съумяха и Стив съумя да спре тази интервенция.

„ Но това е идеално за тестване на геотермална сила. На дъното има гореща вода. Всичко, което вършим, е да го извадим на повърхността. "

Изображение: Кладенецът в село Кърби Миспертън в Северен Йоркшир е " съвършен " за тестване на геотермална сила

Как работи геотермалната сила?

Геотермалната сила идва от топлота, предавана от разтопеното ядро ​​на Земята, като скалите под повърхността се затоплят с 30C на всеки 1000 метра надолу.

Така че, в случай че циркулирате вода надолу по бездънен бунар и още веднъж нагоре, имате топла вода от чешмата.

Във вулканичен район, като Исландия, можете да получите супер гореща пара за задвижване на електрически генератори - само че тук те се интересуват повече от душове и радиатори. < /p>

Идеята събра толкоз доста „ зелена обич “, че Стив към този момент стана шеф на Third Energy.

„ Когато провеждахме акция, трябваше да кажем какво е решението, “ сподели той.

„ Не можеш просто да казваш „ Не, не, не “ от самото начало. Трябва да кажем на хората, че това може да се направи и това е решение. "

Компанията, която е прекарала едно потомство в доставка на газ за Йоркшир, в това число поддържащ фракинг, в този момент е без изкопаеми горива.

Изображение: Управляващият шеф на Third Energy, Ръсел Хоаре, споделя на Том Хийп от Sky News, че не е изкушен да се върне към потреблението на изкопаеми горива

„ Няма връщане към изкопаемите горива “

Но макар големите облаги направени от газови компании сега, Ръсел не се изкушава да се върне към потреблението на изкопаеми горива.

„ Мисля, че откакто видите какъв е капацитетът и видите хората в общността да идват и да усещат радиатора и вижте вълнението, няма интерес компанията да се върне към изкопаемите горива. вкъщи ".

След като бъде употребен за търговски цели, те считат, че този бунар може да достави 300 домове, тъй че ще имаме потребност от доста по-дълбоки сондажи, с цел да поддържаме Англия топла.

Компанията за превръщане на газ в геотермална сила, CeraPhi, счита, че има 680 кладенци в Обединеното кралство, подготвени за превръщане, дружно с милиони по света, и че новите кладенци могат да бъдат потопени задоволително на ниска цена, с цел да се разширят в допълнение.

Такъв капацитет предизвика интерес. Докато сме на уеб страницата, основният изпълнителен шеф Карл Фароу обикаля група учени и играчи от промишлеността.

Те са имали повече от 100 такива гости през последния месец.

Изображение: Академици и клиенти, развеждани из уеб страницата в Северен Йоркшир - който притегли 100 гости през последния месец

Прочетете повече:
Забраната за фракинг е възобновена, защото политиката на Truss е обърната
Ferrari влизат в 21-ви век с електрически мотори
Климатичната рецесия ще промени усета на бирата – и ще я направи по-скъпа

Карл ми сподели: „ Кладенците в края на живота си могат да бъдат преназначени и употребявани наново за сила.

„ Използване директната топлота от земята е естествен запас. Там е 24/7. Това е базов товар. Това е при поискване и е безпределно ".

Засега геотермалната сила към момента е доста рядка, само че необятно публикуваното на ниска цена добиване на сила от ядрото на Земята би трансформирало решенията за климата.

Но по-локално, какво мислят селяните на Кърби Миспертън за това, което към момента е промишленост на прага им?

Изображение: Том Хийп с преподобния Джаки Крей

Преподобният Джаки Крей, гражданин, който беше задържан по време на митинга, сподели тя беше „ безусловно възхитена “.

„ Мисля, че в този момент селото има нещо позитивно, върху което да се концентрира, нещо, което ще обезпечи локални работни места.

„ Чувствам се изкупително, че нещо толкоз неприятно - освен за селото, само че в действителност за околната среда и национално - изцяло завъртя цялостен кръг.

„ И това е изкуплението в кръщението. Има вяра за бъдещето и освен за нашето потомство, само че и за поколенията, които идват. "

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР