През 2016 г. САЩ ми отказаха виза. Исках да отида

...
През 2016 г. САЩ ми отказаха виза. Исках да отида
Коментари Харесай

Овчаров за Магнитски: Ако имах 5 млн., щях да ги съдя, целта е да не купим руско ядрено гориво

През 2016 година Съединени американски щати ми отхвърлиха виза. Исках да отида на круиз и аплайвах за виза, който потегля от Флорида. Обадиха ми се след ден, и то на стационарен телефон - една жена с негоден български. Тя ми сподели, че е консулът на Съединени американски щати и се извинява, само че няма да ми дадат виза. Защо, ходил съм десетки пъти в Съединени американски щати, последния - на държавно посещаване, попитах аз.

 

" Ами тъй като тук с вас има едни проблем към АЕЦ " Беляне ", дала отговор му дипломатката.

 

И след седмица получих призовка от прокуратурата, а след още една ме привлякоха по следствието на Белене в спецсъда. Някога при комунизма по този начин се е докладвало на Москва.
 
Това описа Румен Овчаров през вчерашния ден, гадаейки по какъв начин се стигнало до включването му в глобите по " Магнитски ".

 

Вие сте един от източниците на приказките по мой адрес за офшорни сметки - по този начин Овчаров се обърна към водещата от Би Ти Ви Мария Цънцарова в неделя сутринта, разяснявайки от кое място може да идват изказванията за корупционни контракти и 5 млн. в офшорни сметки.

Във вашето студио лицето Кирил Николаев Добрев говореше за компании в офшорни зони, заподозря Овчаров какъв вид сигнали са стигнали до Вашингтон.

 

Но това са изказвания на държавния секретар на Съединени американски щати, опонира Цънцарова. Казвам какво може да стои в дъното, тъй като няма такива истории, отвърна Овчаров.
 
Но до момента в който случаите с Горанов и Малинов са епизоди с продължения, то казусът с мен, Иван Генов са и Сашо Николов е ориентиран към бъдещето - нас ни предизвестяват. Не ни плашат с неща от предишното, а за идни, споделя Овчаров. 

 

Лицето Кирил Добрев неслучайно ги е приказвал тогава, и в този момент той не е инцидентен човек, а посредством своя бизнеспартньор Еленко Божков, който е зам.-министър, на процедура ръководи атомната енергетика на България, продължи той. Напомни, че служебният енергиен министър оповестил по какъв начин ще се прави търг за нуклеарното гориво, само че вместо това се подписало непосредствено с " Устингхаус ".

 

Има ли нота от американското и британското посолство до министър-председателя на България от началото на ноември, в която безусловно ултимативно се упорства България незабавно да подпише договорите с " Уестингхаус ". Разследвайте това, прикани Овчаров.
 
И тогава ще разберете за какво Блинкин си разреша да приказва по този метод, съобщи политикът и някогашен министър на стопанската система и енергетиката. Несериозни неща - говорили си двама в сауната, приказвал Кирил Добрев тук, приключи той.

 

Потресен съм, че стожер на демокрацията като Съединени американски щати си образува по този начин позициите, а от реакцията на нашите институции ме е позор, съобщи още Овчаров. Борислав Сарафов излъга през вчерашния ден за делата ми - всички присъди, за които той приказва, са анулирани, а спецсъдът му и спецпрокуратурата бяха бухалка. Делото почна със сигнал, импортиран от Делян Добрев и Валентин Николов от ГЕРБ, напомни Овчаров.

 

Категоричен е, че крайната цел в този момент е изтикването на Русия от енергийния пазар. Първо стопираха контракта за газ, до момента в който Германия и Гърция си получават съветския газ, в този момент би трябвало да се завърши и с съветското нуклеарно гориво. Аз съм представител по тази тематика, по тази причина удрят мен. Не съм представител на съветските ползи, а бранител на българските, отсече Овчаров. А другояче през 1996 година съветският дипломат беше ходил при Жан Виденов да изяснява, че съм американски сътрудник, тъй като тогава " Уестингхаус " влезе в АЕЦ " Козлодуй " и по тази причина не може да съм министър, добави той.

 

Но американското нуклеарно гориво е с 30% по-скъпо от съветското и няма гаранции за неговата сигурност в " Козлодуй ", увери той.

Румен Овчаров е безапелационен, че няма офшорни сметки. Нямам компании, нямам 5 млн.. Ако имам, с тях ще отида да осъждам институцията, която написа тези нелепости. Нищо не работя, пенсионер съм, описа още той. Иначе през 2016 година, когато му отхвърлят американската виза имал пари за круиз, тъй като още работел. Тогава бе в борда на " Лукойл ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР