През 2016 г. пренаписахме правилата за развитие на българския спорт

...
През 2016 г. пренаписахме правилата за развитие на българския спорт
Коментари Харесай

ЦСКА фалира и три години по-късно България капитулира

През 2016 година пренаписахме разпоредбите за развиване на българския спорт и против Англия обрахме плодовете на нашия труд

Вчера министър председателят на България Бойко Борисов изиска оставката на президента на БФС Борислав Михайлов, изтъквайки като претекстове срамната загуба на “лъвовете” от Англия с 0:6 и неприятните резултати на футбола ни. Министър- ръководителят обясни, че е разпоредил на Министъра на спорта Красен Кралев да приключи взаимоотношенията си с футболния съюз до напускането на Михайлов.

В думите на Борисов за положението на българския футбол сигурно има аргумент, само че е доста значимо да се каже цялата истина за “убийството” на най-популярния роден спорт.

Смея да настоявам, че то бе официализирано не при започване на тази седмица против Англия, а на 9 септември 2016 година. Срамният резултат от преди два дни значително е следвствие на събитията от преди три години, когато бе отприщена анархията.

Сигурно много хора са не запомнили какво се случи на тази дата и по тази причина ще напомним: тогава бе официализиран умишленият банкрут на най-успешния футболен клуб в България - ЦСКА.

Именно показното “убийство”, осъществено по пошъл метод пред очите на цяла България, даде ясна визия по какъв начин ще се работи за “развитието” на този спорт - с неистини, напън над несъгласните и заобикаляне на всевъзможни морални и правни закони.

Цялата тази каша ни докара нови съществени проблеми. За тях съвсем не се приказва в България, само че те не престават да основават главоболия и на УЕФА, и на ФИФА.

Да сте чули някой да е подал оставка поради проблема “ЦСКА”?! Не.

А би трябвало ли да има оставки и следствие?! Да.

Именно тук е разковничето на казуса. ЦСКА е фундаментален клуб за България, доста по-голям от някаква загуба, било тя и с 0:6. Ако тогава бе реагирано съответно, може би и вчерашното унизително проваляне щеше да бъде избегнато, защото българският футбол нямаше да е отвън всевъзможни правила и правила.

И в случай че подлагаме на критика Цар Футбол, какво да кажем за останалия спорт? Дали той не се нуждае от надалеч по-големи промени?

Няма да е пресилено в случай че използваме фразата “спортът ни е на дъното, само че всеки ден намираме метод да копаем още и още надолу”. Някакъв ярък лъч са художествената гимнастика и Лудогорец, само че това е прекомерно малко. Всички останали спортове, изключително отборните, бележат голямо оттегляне не от през вчерашния ден и през днешния ден. Погледнете волейбола, баскетбола, повдигането на тежести, леката атлетика, плуването, бокса и тн.

Да, имаме тук-таме епизодични проблясъци на Григор Димитров, Мирела Демирева, Кубрат Пулев и още няколко спортисти, само че те реализират прилични триумфи не с помощта на вярната работа на съответните федерации и ММС, а тъй като развиват своя гений надалеч от тях.

Така че когато приказваме за смяна, не би трябвало да разделяме футбола от останалия спорт, а да го преглеждаме като общ проблем.

Проблем, който да не се употребява като добра опция за почистване на сметки, тъй като знаем несъответстващата позиция на всички политически партии, на множеството медии и на съвсем всички футболни деятели по отношение на банкрута на ЦСКА, а да намерим решение за излизане от рецесията.

Първата стъпка е доста елементарна и тя би трябвало да кънти в главата на всеки един български жител: “Спазвайте законите! Не заобикаляйте разпоредбите!”.

Всичко останало е въпрос на гений, а в исторически проект българските спортисти неведнъж са доказвали, че имат подобен в обилие.
ЕВРО 2020 7 кръг, петък 11 октомври  Черна Гора 0:0краен резулат  България
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР