През 2016 г. популярната певица Алиша Кийс взе решението да

...
През 2016 г. популярната певица Алиша Кийс взе решението да
Коментари Харесай

Бунт срещу нормите за красота: как годините без грим повлияха на Алиша Кийс

През 2016 година известната певица Алиша Кийс взе решението да не си поставя грим, като от този момент на няколко пъти се е появявала изцяло натурална на аления килим. По-късно тя разкрива какво е въодушевило решението и по какъв начин връзката ѝ с грима се е развила през годините.

Алиша си спомня, че нейната неустановеност да не носи грим се е зародила, когато е почнала да се изявява на сцена единствено на 16 години.

 Алиша Кийс Getty   2016 година

„ Всичко беше изпълнено с безпокойствие, напън и стрес и кожата ми ставаше все по-зле и по-зле “, споделя тя.

„ Продължих да затулям [проблемите по кожата си] и направих всичко по силите си да ги укривам, тъй като хората могат да бъдат толкоз злобни. След известно време започнах да усещам, че не съм красива, в случай че нямам грим. “

7 години по-късно изпълнителката театралничи за корицата на InStyle за юни 2023 година Тогава тя сподели за списанието, че в последна сметка е осъзнала, че пътуването ѝ към това да се усеща удобно в кожата си „ не е обвързвано с грима “.

„ Преминах през личното си прекарване, когато в действителност се бунтувах против това, което хората ми споделяха, което ми споделяха светът и обществото по отношение на това по какъв начин трябваше да наподобявам “, споделя 43-годишната по отношение на решението си да спре да употребява козметика.

Алиша продължава разсъжденията си по тематиката по този начин: “Когато прекосявах през своя непокорен миг, на който явно светът стана очевидец дружно с мен, просто опознавах себе си. “

Кийс признава пред InStyle, че е било нужно да се вгледа малко по-дълбоко в себе си, с цел да осъзнае истината.

 Алиша Кийс Getty  2018 година

„ Не става въпрос за грим или липса на грим. Нито за серпантина, неналичието на серпантина, дали имам червило, или не. “

Певицата счита, че фокусирането върху това по какъв начин „ желаете да изразите себе си и какво пространство да поискате за себе си “ е значима стъпка в израстването на човек. И съществена част от тази стъпка е това една жена да сложи някои граници. Тя приема решението си да се демонстрира пред целия свят без грим като значима част от това да открие коя и каква желае да бъде.

Докато Алиша Кийс взема решение изцяло да се откаже от грима през 2016 година като акт на протест против стандартите за хубост на обществото, през годините по-късно тя постепенно стартира да включва най-малък грим в своята рутина.

 Алиша Кийс Getty  2020 година

Впоследствие взема решение да пусне своя лична марка за хубост, Keys Soulcare. Това наподобява парадоксално за всички, които знаят какъв брой дълго тя отхвърля да се гримира.

Но носителката на Грами изяснява, че се концентрира върху това да поддържа всичко, в това число и бюти рутината си, „ просто “.

„ Понякога имате потребност от повече, от време на време желаете по-малко “, изяснява тя.

 Алиша Кийс Getty  2023 година

Това не е първият път, когато Кийс приказва за избора си да се откаже от козметиката. Още през 2017 година тя показа за Allure, че не е „ плебей на грима “.

„ Но аз също не и съм плебей на това да не нося грим “, прибавя тогава тя. „ Мога да предпочитам във всеки един миг. Това е мое право. “

И това е и нейният съвет към всички дами – да не робуват на стандартите и да основат свои лични стандарти за хубост.

 Алиша Кийс Getty  2024 година

Преди няколко дни Алиша Кийс се причисли към сътрудника си Ъшър в зрелищното шоу между полувремената на финала на " Супербоул ". Повече за наелектризиращото ѝ осъществяване вижте във видеото горе. 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР