През 2016 г. Иванова беше уволнена дисциплинарно, а през 2018

...
През 2016 г. Иванова беше уволнена дисциплинарно, а през 2018
Коментари Харесай

Адвокат за Фрог: Съдът върна два пъти уволнена директорка, но скандално закриват училището!

През 2016 година Иванова беше уволнена дисциплинарно, а през 2018 година Съдът анулира уволнението и я върна на работа. Още в при опитът й да се върне на работното място беше уволнена наново с изказвания за липса на качества да извършва длъжността, която е заемала от 2005 година насам. Мотиви за повторното уволняване бяха действията, които Съдът към този момент един път бе отменил като дисциплинарни нарушавания.

От 18.05.2021 година Павлина Иванова към този момент работи като Директор, само че учебното заведение е пред закриване. Такава самодейност е подета от Община Суворово и локалния Общински съвет, който привиква изключителна сесия на 19.05.2021 година /сряда/. От наши източници научихме, че общината желае да продаде постройката в дребното селце, защото била харесана от немска организация.

Свързахме се с юриста на Иванова, който я представляваше по делата за анулация на уволненията й - адв. Кристиан Гьошев, който съобщи, че учебното заведение ще апелира в Съда решението за закриване, в случай че Общинският съвет в Община Суворово одобри такова.

" Това е подигравка с българската просветителна система. След като не съумяха да победят в Съда отстраняването на шефа Иванова, за 5 години учебното заведение беше унищожено и с цел да не може тя да се върне на работа го закриват. Категорично няма да позволим това и ще се борим с всички законови средства за предотвратяването му! Ще сезираме и новия Областен шеф на Варна за това безсрамие! ", съобщи адв.Гьошев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР