През 2016 г. 50% от българските деца са влизали в

...
През 2016 г. 50% от българските деца са влизали в
Коментари Харесай

Повечето деца влизат в интернет още преди I клас

През 2016 година 50% от българските деца са влизали в интернет още преди да тръгнат на учебно заведение. Това стана ясно през днешния ден по време на конференцията „ Децата и медиите ” в СУ.
„ Обсъжданата тематика е изключително настояща, обвързвана е със актуалните връзки, с интернет, които са към този момент част от образователните стратегии. Но по-важното е подрастващите да се научат да употребяват безвреден интернет, обвързване на учителите и на обществото е да покажат на децата по какъв начин става това, да ги предпазят от дебнещите опасности”, сподели изпълнителният шеф на фондация „ Азия-Европа” Карстен Варнеке, представен от БГНЕС.

Според ръководителя на Държавната организация за протекция на детето Офелия Кънева, институциите са длъжници както на децата, по този начин и на родителите, тъй като не показват задоволително положителни практики. „ Безспорно, новата бавачка на новия родител не е тв приемникът, а електронното устройство – смарт телефонът и компютърът. Така че ние в действителност би трябвало да бъдем малко по-взискателни за това по какъв начин тези устройства в ръцете на младежите могат да бъдат инвестиция в тяхното личностно развиване, а не бариера”, уточни тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР