През 2015 г. месец май в Министерство на правосъдието е

...
През 2015 г. месец май в Министерство на правосъдието е
Коментари Харесай

Цецка Цачева: Констатирани са шест проблема в Търговския регистър

През 2015 година месец май в Министерство на правораздаването е показан прелиминарен одит, направен от Информационно обслужване по отношение на рисковете в системите на Агенцията по вписванията и в частност в Търговския указател. По предварителния одит, министърът тогава е основал организация, а рисковете са разпознати. Това сподели министърът на правораздаването Цецка Цачева по време на изключителното съвещание на Народното събрание.

Конкретно е разказано какво е положението на системите. Информацията се съхранява по отношение на разпоредбите на две места, на разстояние сред хранилищата, с цел да се подсигурява сигурността й “, обясни тя

„ На 26 септември изпълнителният шеф ми е показала изчерпателен отчет от компанията реализатор "Сиенсис " АД, установени са шест казуса. След приемане на мнение аз поддържах изрично направените шест оферти. Бе ми казано, че в края на декември е подписан контракт за доставка на съоръжение на стойност към 3 милиона лв.. След което фирмата-изпълнител "Лирекс БГ " ООД е подменила съставените елементи “, сподели Цачева.

Правосъдният министър добави: „ Но по какъв начин е употребявано оборудването, би трябвало да питаме съответните експерти “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР