През 2015 г. беше приета придобивка за придобилите право на

...
През 2015 г. беше приета придобивка за придобилите право на
Коментари Харесай

Фрогоко: Негодувание в армията от заплатите плюс пенсии

През 2015 година беше призната „ облага ” за придобилите право на пенсия военнослужещи да се възползват от това си право и да я получават в „ изискванията ” на продължаващата им работа. С какъв претекст и от кого беше препоръчано това „ обществено достолепие ” на неравенството и нарушена праволинейност на заплащането не помня и не искам да се осведомявам.
От това решение се натрупаха съществени проблеми измежду сътрудниците, като най-сериозният е „ тихото " възмущение, което се отразява на цялостния живот и подготовка на армейските редици.

Оформиха се ТРИ групи на „ безшумно " възмущение.

ПЪРВАТА: Възползвалите се от правото си и получаващи пенсия паралелно със заплата и „ предостатъчно богатеещи” от една служба, задържащи се на едно място, милеещи за себе си и за всеки ден извоюван за личната " идея " и негодуващи от мненията на другите две групи.

ВТОРАТА: Имащите право на пенсия, само че по разнообразни субективни и справедливи аргументи не са се възползвали от правото си и са останали на заплатата си (нормалното положение за войска и модерно общество), които не са очаквали, че тази „ агония” за тях ще продължи толкоз дълго, през днешния ден пресмятат загубите си до лев.

ТРЕТАТА: Бъдещето на армията. Групата на младите капитани и майори, които са в средата на кариерата си, имат капацитета, надграждат и усъвършенстват, дават и отдават, милеят за специалност и войска, раздават се в мраз и зной по полигони и на задачи, лишават фамилиите от себе си, желаят да имат ясния път на своето развиване и...ЧАКАТ.

Чакат специалистите в МО - военни (по-скоро генерали) и цивилни (по-скоро политици) да им отговорят дълготрайно на късия им въпрос: АРМИЯТА ЛИ Е ЗА ОФИЦЕРА или ОФИЦЕРЪТ Е ЗА АРМИЯТА?

Полковник от запаса Владко Владов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР