През 2014г. помогнах да осъдим България за достъп до договорите

...
През 2014г. помогнах да осъдим България за достъп до договорите
Коментари Харесай

Кой е адвокат Петър Николов - кандидатът за кмет на Варна на „Български възход“

„ През 2014г. помогнах да осъдим България за достъп до договорите за концесия на рандеман на злато. Товаделоповдига доста въпроси по отношение на това кой и по какъв начин употребява благосъстоянията на България. Дискусията по него и до през днешния ден е мощна в обществото. За първи път страната дава достъп договорите за „ златните концесии “ на български жител.

През 2016 г.направих пробив иосъжда банковия колос Уникредит, който непозволено е усвоявал пари по жилищен заем на младо семейство.



През 2017 година помогнах на Даниела Колева от Сливен да върне трите си деца, отнети от Социалните. Съпругът на Даниела беше умрял и заради беднотия децата на Даниела бяха настанени в три приемни фамилии, а по-късно върнати на майката след правосъдно решение. За това дело получих влиятелната премия на сп. „ Правен свят “ за „ Юрист на годината “. Помня по какъв начин пътувах доста пъти до Сливен и си плащах бензина. Не знаех по какъв начин ще приключат тези каузи, на първа инстанция бяхме изгубили. Тогава си споделих, че в случай че изгубя никой няма да разбере, само че не знаех, че в случай че печеля ще завоюва целия български народ. Победата има доста татковци, а загубата има единствено една майка.

След този случай родители от Русе ме потърсиха за отбрана, защото Социалните бяха лишили всичките им 11 деца от тяхното семейство. След като се заех с този случай спечелихме правосъдните каузи и децата бяха върнати. Беше мъчно, тъй като за всяко дете водих настрана дело, за всяко дело трябваше да измина 400 километра. Не пестях време, пари и труд, и съумях да се преборя освен със обществените, само че и с другите институции от града, които не помагаха на това семейство. Накрая се откри и верният донор, който ремонтира къщата на фамилията и обезпечи дома на тези деца, по този начин желан от неговите родители.

После помогнах и на пет деца от с. Кардам да си закупят къща, като събрах пари, с цел да платят къщата и изготвих гратис документите за изповядване на договорката, за което номиниран в акцията на вестник „ 24 часа “ „ Достойните българи “ и получих орден.

След това пристигнаха случаите на Сашко от родопското село Арда и доста други, както и на трите деца отнети от Социалните в с. Балша, трите деца на Николай Дойнов от Галата, други пет деца отнети във Варна. Във времето върнах повече от 30 деца при техните родители в Ямбол, Сливен, Силистра, София, Балша, Бяла Слатина, Смолян, Русе, Бяла, Търговище, Шумен, Варна... Днес те живеят умерено и обикновено, вървят на учебно заведение, играят и живеят дружно със своите фамилии. На всички тези фамилии, на които съм оказал помощ гратис, съм направил благотворителни акции, с цел да могат да се обзаведат, да създадат поправки на къщите си, да има условия за децата. На всички тях им трябваше една ръка, която някой да им подаде да се изправят и да продължат в живота.

Моят път продължи в битката против Стратегията на детето и Истанбулската спогодба. През 2020 година оглавих родителското придвижване в България и дружно след хилядни митинги в цялата страна успяхме да убедим ръководещите партии да анулират приемането на Стратегията, да не ратифицират ИК и да трансформират Закона за обществените услуги и Закона за протекция на детето, тъй че да бъде предпазен интереса на жителите, да се ликвидира търговията с български деца, да се ограничи отнемането на деца, единствено в краен случай, да се защитят в съда българските родители.

Защитих жителите и земеделците по делото на Държавата против РУСГЕОКОМ, които желаеха да добиват шистов газ в Добруджа. Все още в Добруджа не се добива газ. Спряхме строителството на тенис кортовете в Чайка още веднъж след решение на Административен съд - Варна

След като разбрах, че благотворителността е моят живот започнах да оказвам помощ на хора и деца с увреждания като работя за тях гратис, подарявам средства и провеждам благотворителни акции. И най-важното да поддържам морално, като човек и другар тези хора, тъй като най-страшното нещо е да си самичък на този свят и никой да не ти обръща внимание.

Във времето всички тези деца и фамилии станаха моите деца и фамилии. С които пребивавам всеки ден, с техните наслади и несгоди, с техните проблеми и дребни победи. Всеки ден ми се постанова да вземам решения за техния живот, да се грижа за тяхното положително и техния обичай. Затова взех решение, че един ден в случай че съм във високата постройка на общината ще мога да оказа помощ освен на тези хора, а и на всички жители, които имат потребност от помощ, от качествено обслужване, от извоювани борби, от правдивост, от дела. Само по този начин можем да превърнем Варна в най-хубавия град за живеене, тъй като стандарта на живот не се мери единствено с пари и здания, и издигнати пътища, а с това какъв брой положително могат да създадат хората за другите ”, споделя Петър Николов.

* Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

* Платена публикация
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР