През 2014 година италианският Лацио подари на родния шампион Лудогорец

...
През 2014 година италианският Лацио подари на родния шампион Лудогорец
Коментари Харесай

Колко плаща за талисмана си орловия побратим на Лудогорец?

През 2014 година италианският Лацио подари на родния първенец Лудогорец небезизвестната към този момент орлица Фортуна. С този жест двата клуба, чийто прозвища са „ орлите”, един тип се побратимиха. Както десетилетия наред признакът на „ бианкочелестите” прави обиколка на „ Олимпико” преди всеки домашен мач, по този начин и тук не минава дуел на Лудогорец в Разград, без Фортуна да размаха криле.

Но какъв брой коства удоволствието да имаш орлица за амулет?

За разградчани не знаем, само че Лацио заплаща по 125 хиляди евро годишно за своето американско ентусиазъм с името Олимпия. Клубът заплаща 7500 евро за покупката на птицата през 2010-а, когато птицата е 5-годишна. Предвид обстоятелството, че междинната възраст на орлите е към 80 години, Олимпия дълго време ще краси емблематичния стадион с наличието си.

източник: Диема Спорт

Италианското издание „ Ла Република” направи подробна разработка по случая, като сподели какъв брой специфични грижи са нужни за дресираното животно. Всеки ден трима души се грижат за потребностите на Олимпия, като и тримата са испанци и са чиновници на компанията, продала орлицата.

Тъй като талисманът на Лацио обичал водата, те са подготвили няколко огромни басейна, а в дъждовни дни Олимпия имала специфична стая. Освен всичко друго частен ветеринарен доктор също е очакван, като е в подготвеност да се отзове когато и да е на денонощието.

Орлицата от „ Олимпико” е родственик на Виктория – талисмана на португалския Бенфика, а също по този начин и на Фортуна.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР