През 2011 г. изхвърлих всички тампони, които имах в шкафа

...
През 2011 г. изхвърлих всички тампони, които имах в шкафа
Коментари Харесай

4 неща, които ми се искаше да знам, преди да започна да използвам менструална чашка

През 2011 година изхвърлих всички тампони, които имах в шкафа в банята. Ще бъда честна- беше малко неприятно решение, само че се веселя, че го направих. Бях чела много информация за менструалните чашки и знаех, че те са по-добри за околната среда, за тялото и излиза доста по-евтино от пазаруването на тампони всеки месец. Така че взех решение да опитам и си купих менструална чашка.

Беше доста по-лесен преход, в сравнение с мислех, че ще бъде. Разбира се, изначало беше малко необичайно, само че бързо привикнах. В момента обичам менструалната си чаша. Тя прави живота по-лесен, от подготовка във фитнеса до ходенето до тоалетна. Има обаче няколко неща, които ми се искаше да знам, преди да взема това решение:

1. Не е толкоз непоносимо, колкото хората си мислят

Когато кажа на някоя жена, че употребявам менструална чашка, тя ме гледа, като че ли не съм добре. Хората ме гледат с омерзение и употребяват думи, като " непоносимо " и " обратно ". Но не трябва да се срамим от нашата менструация. Това е съществена част от нашите естествени телесни функционалности и колкото по-скоро приемем, че това е нещо обикновено, толкоз по-добре.

Ето по какъв начин стоят нещата в действителност: Да, ще виждате кръв, доста кръв. Голяма работа. Ще свикнете.

2. По-удобно и по-евтино е от тампоните

Обичам обстоятелството, че към този момент не се постанова на всички места да нося тампони със себе си. Тъй като всичко, което би трябвало да извършите, е да излеете и измиете чашката, не е нужно да цялостните дамската си чанта с тампони и превръзки.

Освен това, пазаруването на тампони излиза доста по-скъпо. Ако се грижите вярно за чашката си, можете да я употребявате няколко години.

3. Не бива НИКОГА да я почиствате със сапун

Направих съдбовната неточност да почистя чашката си със сапун сред две менструации. Но в случай че прочетете инструкциите деликатно, ще разберете, че по този метод компроментирате качеството на чашката. Трябва да я измивате с топла вода, когато я ползвате по време на менструация и да я преварявате сред менструациите.

4. Ще се постанова да употребявате мускулите на Кегел от време на време

Всеки, който в миналото е употребяват тампон, знае, че има случаи, когато тампонът не е подложен по верния метод. Може да се чувствате по този начин, като че ли не е вкаран до вагиналния ви канал и ви е неловко. Ако усетите същото нещо с чашката, не е нужно да я изваждате и да я слагате още веднъж, просто стегнете и отпуснете мускулите си и тя ще се намести.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР