През 2011 г. Гавин Андресен, известен Биткойн разработчик, е бил

...
През 2011 г. Гавин Андресен, известен Биткойн разработчик, е бил
Коментари Харесай

Биткойн: Мистериозната връзка между разработчик, ЦРУ и Сатоши Накамото

През 2011 година Гавин Андресен, прочут Биткойн разработчик, е бил оповестил, че ще посети централата на Централно разузнавателно управление на САЩ, като времето на визитата съответства с изгубването на Сатоши Накамото.

Освен това той разкрил , че ще получи еднократно заплащане от $3,000, с цел да покрие разноските и времето си. Гавин посочи, че презентацията му за Биткойн щяла да се състои по време на конференция за нововъзникващи технологии за разследващата общественост на Съединени американски щати.

Андресен вярваше, че задачите на Биткойн са да сътвори по-добра валута, по-конкурентна и ефикасна интернационална платежна система и да даде на хората по-пряк надзор върху финансите им.

Той не смяташе, че някоя от тези цели е несъвместима с задачите на държавното управление. Въпреки това той беше леко обезпокоен, че разискването на Биткойн в Централно разузнавателно управление на САЩ ще усили възможностите на организацията да предприеме дейности, които Биткойн общността не би желала да бъдат подхванати.

Въпреки опасенията си Андресен вярваше, че приемането на поканата и откритото говорене за това какво съставлява Биткойн ще понижи вероятността Централно разузнавателно управление на САЩ да гледа на актива като на опасност.


 


Освен това през май 2016 година разрешението на Андресен да способства за кода на BTC Core в GitHub беше отнето . Това стана, откакто обществено поддържа изказванията на Крейг Райт, че той е Сатоши Накамото.

Впоследствие обаче Андресен призна грешката си, че е взел участие в спекулации на тематика “кой е Сатоши ” и призна, че се е доверил неправилно на Крейг Райт.

Струва си да се означи, че след изгубването на Сатоши Накамото през 2011 година той не е правил никакви обществени изказвания, с изключение на изказванията за Крейг Райт.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР