През 2009 година Саймън Синек разкри една от най-великите идеи

...
През 2009 година Саймън Синек разкри една от най-великите идеи
Коментари Харесай

Започнете със защо

През 2009 година Саймън Синек разкри една от най-великите хрумвания в маркетинга. Тази концепция се трансформира в определяща тематика в маркетинга през идващото десетилетие и Синек съумя да я улови в просто заглавие от три думи на книгата си: „ Започнете със за какво “.

В своята TED лекция с над 50 млн. гледания, третата най-популярна за всички времена, той изяснява, че най-хубавите и най-вдъхновяващи компании и персони споделят от вътре на открито. Вместо да ни споделят какво да вършим и по какъв начин да го вършим, първо би трябвало да ни кажат за какво вършат това, което вършат.

Apple, Мартин Лутър Кинг, братята Райт, до момента в който Синек свърши с образците, освен, че си подготвен да си купиш кабел за безжични слушалки от него, само че и започваш да виждаш какво е имало от самото начало.

„ Целта не е да вършиме бизнес с всички, които се нуждаят от това, което имате. Целта е да вършиме бизнес с хората, които имат вяра в това, в което вярвате вие “, изяснява Синек. Nike, Disney, Amazon – те имат вяра в това, в което и ние. Как не сме го забелязали до момента?

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР