През 2008 година Intel и AMD тръгнаха по различни пътища:

...
През 2008 година Intel и AMD тръгнаха по различни пътища:
Коментари Харесай

WSJ: Intel преговаря за закупуването на производителя на чипове GlobalFoundries при цена $30 милиарда

През 2008 година Intel и AMD потеглиха по разнообразни пътища: първата компания резервира цялостния надзор върху своите фабрики за произвеждане на чипове, а втората отдели своя полупроводников бизнес в обособена компания на име и стартира да проектира чипове и да поръчва тяхното произвеждане на други производители. Сега The Wall Street Journal оповестява, че Intel води договаряния за закупуване на някогашния полупроводников обособена AMD за $30 милиарда.

Ако тази договорка бъде осъществена, то тя ще стане най-голямата в историята на Intel. Към сегашен ден върхът в това отношение закупуването на за $16,7 милиарда през 2015 година.

Днес Intel доста интензивно усилва своите индустриални мощности, с цел да стане, както се показва нейният мениджмънт, към 2024 година безспорен водач по продуктивност на процесорите. През месец март новият общоприет шеф на Intel Пат Гелсингър заяви пред медиите, че компанията ще даде $20 милиарда за строителството на два нови огромни завода в Съединени американски щати. И още, процесорният колос има намерение в допълнение да дава поръчки за производството на неговите процесори и на други компании с по-съвършени индустриални технологии.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР