През 2003 г. е била разработена специална ваксина срещу коронавирус,

...
През 2003 г. е била разработена специална ваксина срещу коронавирус,
Коментари Харесай

Ваксина срещу К-19 е била създадена още през 2003 г.

През 2003 година е била създадена специфична ваксина против ковид, която била много евтина. За къс интервал от време тя била леко изменена, с цел да може да се бори с ковид SARS-CoV-2.

Но имунизацията не е била употребена, защото нейните основатели не са получили никаква поддръжка или нужното финансиране, оповестява The Conversation.

Ваксината CORBEVAX е създадена през 2003 година Тогава се появило много съществено огнище на SARS, което предизвикало появяването на малко по-различен вид ковид, друг от Covid-19.

В същото време специалистите означават, че даже в битката против SARS-CoV-2 благодарение на лекарството може да се получи много висок % на успеваемост. В същото време преимуществото му е, че има по-ниска цена от всички други аналози, тъй че е наличен за повече хора, които биха желали да се имунизират и да се усещат в сигурност.

Днес бустерните имунизации към този момент са почнали в някои страни, а в някои страни към момента се вършат оферти за четвърта доза. В същото време някои небогати страни не могат да обезпечат на хората даже минималния брой имунизации. Морийн Феран от Технологичния институт в Рочестър счита, че лекарството, основано през 2003 година, може доста да усили достъпа до лекарството за тези, които имат потребност от него през днешния ден.

Първото лекарство CORBEVAX е създадено от Мария Елена Ботаци и Питър Хотез от частния лицей Baylor College of Medicine, който се намира в Хюстън. По това време стартира да се популяризира зараза от ТОРС, само че не продължи дълго, тъй че всички бързо не запомнили за лекарството. През 2019 година шиповият протеин във имунизацията бил изменен, тъй че да предизвика имунен отговор в организма.

След това можела да се употребява за битка с Covid-19. Но това развиване не заинтересувало държавното управление на Съединени американски щати, тъй че те не финансирали по-нататъшната работа по имунизацията. Струва си да се обърне внимание на обстоятелството, че учените не желали да забогатеят за сметка на своята ваксина. Те неведнъж казвали, че биха желали безусловно всички хора да имат достъп до лекарството.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР