През 2001 г. тогавашният британски министър-председател е вярвал, че е

...
През 2001 г. тогавашният британски министър-председател е вярвал, че е
Коментари Харесай

Тони Блеър поискал Путин да седне на световните лидери frognews.bg

През 2001 година тогавашният английски министър-председател е вярвал, че е значимо да насърчи новия съветски президент да одобри западните полезности. Служители обаче още тогава са изразили подозрения дали може да се има вяра на някогашен разузнавач на Комитет за Държавна сигурност (на СССР).

Според документите Путин е предложил да се построи газопровод до Обединеното кралство.

 

От отчета излиза наяве, че Тони Блеър е определил Путин като родолюбец, сензитивен към " загубата на почитание към Русия в света ". Според него съветският президент приличал по настройки на френския общественик Шарл дьо Гол, макар че двамата не са директно сравними.

Зад кулисите на " Даунинг стрийт " №10 обаче показват песимизъм. Няколко месеца по-рано отчет, направен за Джон Соуърс, тогавашен консултант по защитата на министър-председателя и по-късно началник на MI6 показва, че " градивните мнения на съветския президент към Блеър от време на време са опровергани от съветските дейности ".

 

Руският президент е станал първият международен водач, получил чифт сребърни копчета за ръкавели от " Даунинг стрийт " №10 като подарък за рождения си ден през октомври 2001 година.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР