През 1998 г. Папа Йоан Павел II поднася извинението на

...
През 1998 г. Папа Йоан Павел II поднася извинението на
Коментари Харесай

На 16 март: Папа Йоан Павел II се извинява на евреите

През 1998 година Папа Йоан Павел II сервира извинението на Ватикана за мълчанието на Римокатолическата черква по времето на Холокоста през Втората международна война. В редица европейски страни, тежко наранени от идеологията на националсоциализма като Германия, Австрия, Франция и Полша, отричането на Холокоста се смята за закононарушение. Много откриватели не включват тези групи в определението за Холокоста и го дефинират единствено като геноцид по отношение на евреите (Хана Прайс и др.), или както нацистите го назовават „ дефинитивно решение на еврейския въпрос “ („ Die Endlösung der Judenfrage “). 

По време на Втората международна война в окупираните от Германия територии са основани по този начин наречените лагери на гибелта, където са убити милиони хора. Технологиите за всеобщите убийства са усъвършенствани непрестанно. Провеждани са жестоки и постоянно изцяло нечовешки медицински опити, провеждани от нацистите с хора от концентрационните лагери. 

Ватикана обаче дълго мълчи по въпроса, до момента в който папата поляк не почиства имиджа на римокатолическата черква и формалното опрощение през 1998-а
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР