През 1995 година едно убийство разтърси Варна. И не само

...
През 1995 година едно убийство разтърси Варна. И не само
Коментари Харесай

Сарафът Влади изнасили 30 студентки, уби жена си и обяви награда 1 милион долара за залавяне на убиеца

През 1995 година едно ликвидиране раздруса Варна. И освен поради гибелта на една млада и красива жена, само че и поради премията, която брачният партньор й даваше за откриване на килъра – колосалните за това време 1 милион $. Криминалистите обаче бързо откриха, че убиецът е самият той, написа БЛИЦ.бг.

Преди три години Владимир /Влади/ Ковачев умря на 69-годишна възраст, само че историята му е почтена за многосериен филм. С жена си Анелия се среща във Варна и незабавно предлага брак на хубавицата от Силистра. По-късно ще признае, че тя е любовта на живота му. Ражда им се щерка – Николета и най-малко в профил наподобява, че всичко е наред.

Владимир Ковачев

През 1995 година той държи 5 валутни бюра, заложна къща, АГ кабинет, магазин за рибни деликатеси. Притежава 6 жилището, 3 вилни места, кара сребрист “Линкълн ”.

Идилията завършва на 11 март същата година, към 14,50 часа, когато предприемачът нахлува гол до кръста в незабавния център в града, носейки на ръце 26-годишната си брачна половинка Анелия, и крещи някой да помогне . “Когато се прибрах у дома, я открих много умърлушена . Качих я в колата да я заведа в болничното заведение. Там я умориха ”, споделя той пред първите служители на реда.

Всъщност, лекарите не съумяват да спасят дамата, тъй като, когато е заведена при тях, тя към този момент е мъртва.

Циркът, който Влади разиграва пред медиите, е заслужен за Холивуд , написа Флагман.бг. Той е гневен, желае възмездие, плаче и се кълне, че ще откри убиеца. Дори предлага на криминалистите неговите мутри също да се включат в следствието .

Сарафът бързо не помни какво е приказвал пред служителите на реда и пробутва нови версии – че съперници в обмен бизнеса са протегнали ръка на фамилията му, с цел да го накарат да се отдръпна, че клошар се опитал да ограби брачната половинка му, само че тя не му дала пари и той я пребил.

За информация, която да докара до залавянето на убиеца, Ковачев дава обещание немислимите за това време 1 милион $.

Той още не знае, че по време на огледа криминалистите са се натъкнали на улики, които недвусмислено демонстрират, че зад гибелта на жена му стои самият той . И освен тъй като преиграва в ролята си на наскърбен брачен партньор.

Аутопсията открива, че на челото на жертвата се е отпечатал солидният му златен пръстен с 16 камъка. Именно този удар счупва черепа на дамата и се оказва съдбовен за нея.

По-късно Ковачев ще признае, че мощно е ревнувал хубавицата. Мотивът за бруталното закононарушение обаче е съвсев банален - когато на 11 март се прибрал у дома, мидял, че Анелия е наводнила жилището.

Разкриването на убийството влиза в учебниците по криминалистика .Варненският областен съд го осъжда на 17 година затвор, Апелативният съд в Бургас понижава присъдата на 15 година

Според психолозите Ковачев в действителност е обичал жена си и е бил мощно завързан към нея, само че не можел да потиска гнева си . В пандиза работи в библиотеката, издава две стихосбирки, чете творбите си пред съкилийниците си. Заради положителното му държание е пуснат предварително, като остава зад решетките единствено 7,5 години.

Трагедията, разиграла се в дома на семейство Ковачеви през 1995 година не е първото грубо закононарушение на Влади Ковачев. Затворническият си стаж бъдещият сараф стартира още през 1977 година, когато е наказан на 5 години затвор за серия от изнасилвания .

За по-малко от два месеца повече от 30 студентки подават тъжби в полицията,че с тях са се гаврили незнайни мъже. Някои от девойките били упоявани, в случай че оказвали мощна опозиция, множеството били пребивани преди и по време на изнасилванията. Само една от студентките обаче се престрашава да даде изложение на Влади и приятелите му, които заплашвали жертвите си със гибел, в случай че проговорят.

Процесът против насилниците става прочут като „ Черна котка “, тъй като на вратата на стаичката, в която са били осъществявани гаврите, е имало календар с нарисувана черна котка, на който жертвите са били принуждавани да се подписват под фразата:„ Днес върших секс с Влади “ .

Ковачев и приятелите му са арестувани, откакто студентките показват къде се намира таванът и криминалистите слагат там засада. По време на делото Влади се държи жестоко, не признава виновността си и твърди, че девойките заслужават това, което им се е случило . Психолозите още тогава настояват, че той има маниакална неуравновесеност, което ще се потвърди с годините. С цената на човешки живот.

В края на 80-те години, когато излиза на независимост, Ковачев става един от видните чейнчаджии на морската столица . Известно време живее в Прага, където се занимава с покупко-продажба на злато и коли.

Стария поминък – лихварството – Влади подхваща и след второто излизане на независимост.През ноември 2016 година той още веднъж е задържан и го заплашват 10 година затвор.Повече от 15 очевидци описват пред полицията по какъв начин били заплашвани и със мощ карани да подписват запис на заповед, откакто не могли да изплащат непостижимата рента, стигаща до 60%.

Влади е пуснат против 10 000 лева гаранция. Той страда и от диабет и Паркинсон и това натежава в решението на съда.

Ковачев не влиза повече зад решетките, въпреки че същата годинажалба против него подава новата му другарка,с която живее на фамилни начала и даже имат две деца. Сарафът постоянно й протяга ръка и тя си намира нов другар, при който се мести.

Влади не може да преглътне това и я заплашва с ликвидиране . Жената знае какво се е случило с Анелия и незабавно подава тъжба в полицията. И тогава се случва нещо скандално – до момента в който тя дава показания, в кабинета на проверяващия служител на реда нахълтват шефката на Районната прокуратура Цветанка Гетова и заместничката й Милена Даскалова. Те прекъсват жестоко разпита и изгонват от стаята дежурния прокурор и проверяващия служител на реда. След това убеждават дамата да отдръпна жабата си.

Заради това неприемливо държание против двете стартира следствие от звеното „ Антикорупция “.През 2017 Генова и Даскалова са освободени от постовете си.

Последните години от живота си той прекарва в жилището си, който е на варненската улица „ Любен Каравелов “. Влади е красноречив повествовател, а и животът му е цялостен с завършения.

Той събира остарели и нови познати пред блока на по чашка, където си спомня за бурните млади години. За Анелия обаче не желае да приказва с никого. Тя остава до края на дните му огромната му обич, от която самичък се лиши.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР