През 1994 г. Джеф Безос основава Amazon - виртуална книжарница,

...
През 1994 г. Джеф Безос основава Amazon - виртуална книжарница,
Коментари Харесай

Преди 18 г. Безос публикува първата обява за работа в Amazon

През 1994 година Джеф Безос основава Amazon - виртуална книжарница, която ще се трансформира в най-големия онлайн търговец. Когато обмисля какъв да бъде бизнесът му, какви хора мислите, че е търсел?

На 22 август същата година Безос, който през днешния ден е вторият най-богат човек на планетата, разгласява публикация за “изключително надарени C/C++/Unix програмисти ”, с цел да му направи първите стъпки на онлайн търговията.

Предвид концепцията на Безос, работната позицията изисквала доста.

Кандидатите трябвало да имат опит в дизайна и основаването на огромни и комплицирани системи. Те трябвало да бъдат способни да се оправят с тази задача за ⅓ от времето, което множеството способени хора считат за допустимо.

В обявата се споделя още, че претендентите би трябвало да имат бакалавърска, магистърска или докторска степен по компютърни науки, написа Money Control.

Други основни умения за топ комуникативност и познаване на уеб сървърите и HTML.

 

Jeff Bezos posted the first job ad for Amazon on this day in 1994: pic.twitter.com/BjRQSsXX9g
— Jon Erlichman (@JonErlichman) August 22, 2022
 

Одобрените трябвало да бъдат подготвени да се реалокират да живеят в региона на Сиатъл, където е учредена компанията Amazon.

Безос дава обещание да покрие транспортните разноски и да даде дялово присъединяване на утвърдените претенденти.

Обявата за работа, споделена в Twitter от водещия Джон Ерлихман, събра над 9000 лайкове за нула време, както и разнопосочни мнения.

През годините след основаването си Amazon се разрасна неимоверно, като се трансформира в един от петте американски софтуерни колоса дружно с Apple, Microsoft, Alphabet и Meta. Тя обаче провокира и редица рецензии. Например, за неприятното си отношение към служащите, които са принудени да работят в изтощителни и рискови условия.
 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР