През 1989 NASA стартира проучване Чист въздух“, за да определи

...
През 1989 NASA стартира проучване Чист въздух“, за да определи
Коментари Харесай

Тези 15 растения отстраняват токсините според NASA

През 1989 NASA започва изследване „ Чист въздух “, с цел да дефинира кои домашни растения са най-хубави за филтриране на въздуха. Както демонстрира проучването, въздухът в пространствата съдържа огромен брой нездравословни субстанции като бензен, трихоретилен, амоняк и други Но съгласно учените елементарните стайни растения могат да бъдат ценно оръжие в битката против покачващите се равнища на замърсяване на въздуха в затворените пространства, пише Bright Side.

Някои от тях всмукват до 85% от евентуално нездравословните газове, пречиствайки въздуха в нашите домове, публични места и офиси.

Според изследването замърсителите, които въздействат на здравето ни са:

- Формалдехид.  Неговият източник са талашитените плоскости и меката мебел, килимите, цигареният пушек, пластмасовите съдове и природният газ. Може да аргументи алергии, раздразнение на лигавиците, астма и разнообразни кожни болести.

- Трихлоретилен . Открива се в печатарските мастила, боите, лаковете, почистващите препарати и хлорираната вода. Силен канцероген, който нервира очите и кожата, поврежда черния дроб и води до психомоторна възбуденост.

- Бензен.   Открива се в боите, лаковете, лепилата, почистващите препарати, течните сапуни, гумата и цигарения пушек. Това е канцероген, който се натрупва в мастната тъкан и може да аргументи левкемия, нервна възбуденост (подобна на тази, породена от алкохола), дефицит на въздух, намаляване на кръвното налягане и спазми.

- Амоняк.  Открива се в компютърните елементи, цигарения дим, почистващите препарати. Причинява сухота и инфектиране на гърлото, кашлица, болки в гърдите, отичане на ларинкса и белите дробове.

- Ксилен.  Използва се за изработката на пластмаси, бои, лакове и лепила. Открива се в изгорелите автомобилни газове, кожени произведения и тютюнев пушек. Дразни кожата, очите и дихателните пътища.

Ето и топ 15 на растенията, които може да посадите в дома си, с цел да намалите нездравословния резултат от тези замърсители.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР