През 1976 г. палеонтолозите откриват два комплекта отпечатъци, датиращи отпреди

...
През 1976 г. палеонтолозите откриват два комплекта отпечатъци, датиращи отпреди
Коментари Харесай

Отпечатък на 3,7 милиона години е свързан с неизвестен човешки прародител

През 1976 година палеонтолозите откриват два комплекта отпечатъци, датиращи отпреди 3,7 милиона години. Единият наподобява е най-старото известно доказателство за изправено вървене измежду ранните хора; другият наподобява принадлежи на мечка… Но в този момент учените считат, че вторият чифт отпечатъци също е принадлежал на човек.

Този отпечатък, считат учените, може да е доказателство за незнаен до момента човешки предшественик. Ако е по този начин, тогава двама двукраки индивиди – а не един, както се смяташе по-рано – са бродили по земята едновременно.

„ Тези отпечатъци демонстрират, че еволюцията на ходенето на два крайници е по-сложна и по-интересна, в сравнение с смятахме до момента “, изяснява Джеръми Де Силва, професор по антропология в Дартмутския лицей и съавтор на скорошно изследване на отпечатъка, оповестено в Nature.

„ Има минимум двама хоминина, които вървят по разнообразни способи, на друго завършени крайници, по това време в нашата еволюционна история, което демонстрира, че развиването на способността за вървене у индивида е по-малко линейно, в сравнение с мнозина в нашите среди си мислят. “

Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР