През 1941 г. разкриването на дузина царски египетски гробници в

...
През 1941 г. разкриването на дузина царски египетски гробници в
Коментари Харесай

Археологическа сага: Това ли е изгубеният египетски град на Рамзес II

П рез 1941 година разкриването на дузина царски египетски гробници в античния град Танис в долината на Нил пленява археолозите. Откритията на френския египтолог Пиер Монте водят до опцията Танис да е дълго търсеният Рамзес II.  

Мястото е известно с гранитни блокове, изписани с кралския картуш (овалът, който огражда името на фараона при изписването му - бел. ред.) на Рамзес II, което демонстрира историческото му значение.  

Гробниците са се простирали до затрупаните руини на великански храм, на които по-ранни археолози са се натъкнали. Привлекателността на града се е задълбочила с откриването на златни съдове и сребърен ковчег в гробниците.  

SCIENCE & TECH: Is This the Lost Egyptian City of Pi-Ramesses? (Video)
— U-S-NEWS.COM (@us_news_com)
Ancient Origins оповестява, че Танис е съществена част от наследството на Рамзес II. 

Тази доктрина придобива известност, защото в обширния обект има колосални скулптури, в това число внушителния Колос, изобразяващ Рамзес II. Забележителните находки на Монте като че ли са затвърдили, че Танис е изгубеният град на Рамзес II. Въпреки това, преобладаващата доктрина не е изрично доказана.  

Нови доказателства слагат данните за изгубения град на Рамзес в неустановеност. Проучването на Танис, с неговите гранитни блокове, отразяващи предишното, продължава да бъде завладяваща археологическа сага, която кара учените да преоценят историческия пъзел на този завладяващ античен град. 

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР