През 1929 г. настъпването на Голямата депресия води до увеличаване

...
През 1929 г. настъпването на Голямата депресия води до увеличаване
Коментари Харесай

Урок по ксенофобия: Как САЩ навреди на собствения си пазар на труда чрез депортирането на мексиканците през 30-те

През 1929 година настъпването на Голямата меланхолия води до увеличение на безработицата в Съединени американски щати, което подтиква локалните управляващи да стартират политики на депортиране на имигранти. В резултат на това към Мексико са " репатрирани " към 400 хиляди души, или към една трета от живеещите в страната мексиканци по това време, които са първо или второ потомство в Съединени американски щати, се показва в проучването " The Labor Market Effects of Mexican Repatriations: Longitudinal Evidence from the 1930s ", оповестено от Institute of Labour Economics. Основната част от тези репатрации се случва в интервала сред 1929 и 1934 година

Целта на локалните и щатските управляващи в Съединени американски щати, които са били подкрепени от федералното държавно управление в реализирането на тази политика, е била основаването на повече претовареност за локалното население и елиминиране на икономическото " задължение ", породено от мексиканците, които, твърди се, са " отнемали " опцията за работа на американските поданици.

Оказва се обаче, че политиката на депортиране не оказва невероятни позитивни резултати върху заетостта на локалното население. Всъщност анализаторите не откриват връзка сред репатрациите и позитивната смяна на заетостта на локалното население. Това значи, че мексиканците, които през 30-те години са се занимавали главно с нискоквалифициран труд, да вземем за пример като аграрни или общи служащи, не са били заменяни от американци.

" Депортирането на мексиканците евентуално е довело до спад на секторите, разчитащи доста на този тип служащи, като локалните компании евентуално са напуснали пазара, а търсенето на чиновници се е сринало ", написа в разбора. " Вместо да се следи непосреден резултат на заменяне на служащите (който може и да се е случил), отрицателният резултат може да се дължи на отсъствието на други фактори, присъщи за секторите, употребяващи нискоквалифициран труд (например на предприемаческа инициатива), което също е довело до намаление на търсенето на локални. "

Тези проблеми са се отразили и на заетостта на американците и в бъдеще, през 40-те. Изследването открива, че в окръзите, от които е депортирано 15% от популацията, възможностите за претовареност за локалните през идващото десетилетие се намаляват с 3,4% по отношение на окръзите, от които не са депортирани мексиканци. " Възможно е загубата на мексиканските чиновници да е повода за отрицателния резултат върху търсенето на квалифицирани, професионални и профилирани служащи ", написа в документа. " Това е оставило за локалните доста по-малко благоприятни условия за работа и е понижило вероятността един чиновник да заеме по-ниско платените позиции, освободени от репатрираните мексиканци. "

Оказва се, че политиката на управляващите, наподобява, в допълнение е влошила проблемите за локалния частен бранш. Нежеланието на американските чиновници да стартират по-ниско платена и работа като неквалифицирани служащи е изправило фирмите, изключително в южната и западната елементи на страната, от които депортациите са били най-мащабни, пред дефицит на чиновници. Това принуждава доста от тях да изоставен, което в допълнение оказва отрицателен резултат върху заплатите в Съединени американски щати.

Благодарение и на това, и на обстоятелството, че въпреки всичко някои американци са били принудени да заемат освободените от мексиканците нискоквалифицирани позиции, заплатите на локалните са потърпевши. " Изчислените коефициенти, които не са постоянно прецизни, демонстрират, че трудовите хонорари на месните се намаляват вследствие на депортацията на мексиканците ", показват анализаторите. " Комбинацията от последните два резултата ясно демонстрира, че за средностатистическия американски чиновник репатрацията на мексиканците е донесла загуба на благоприятни условия за работа и до намаление на трудовото заплащане. "

Заключенията на анализаторите са, че посредством програмата за депортиране освен не е изпълнила задачите си, а действително е довела до тъкмо противоположния резултат - локалните чиновници в районите, най-силно наранени от депортациите, са били изправени пред по-малко кариерни благоприятни условия, а излизането на някои бизнеси и заемането на работните места, освободени от мексиканците от страна на локалните, са довели до спад на трудовото им заплащане. Нещо повече, анализаторите регистрират и отрицателния резултат от политиката и върху самите мексиканци: " Предвид болката, дезинтеграцията и страданията, която акцията е предизвикала на мексиканците, и обстоятелството, че тя не довежда до обещаните изгоди за локалните служащи, допуска, че тази политика е по-скоро неуспех, в сравнение с триумф. " /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР