През 1870 г. БВП на човек на територията на днешна

...
През 1870 г. БВП на човек на територията на днешна
Коментари Харесай

През 1870 и 1939 година българите са живяли по-добре от сега

През 1870 година Брутният вътрешен продукт на човек на територията на днешна България е 40% по-висок от този на Гърция и по-висок от този на Финландия и Испания. [1] Казано с други думи, колкото и да е необикновено, българите под османско господство са живели относително много по-добре в сравнение с в този момент.

През предвоенната 1939 година българите също са живеели релативно осезаемо по-добре от в този момент

През 1939 година България е 3, 5 пъти по-богата от Румъния и е по-богата от Унгария, Полша, Португалия и Турция. България по Брутният вътрешен продукт на човек е единствено на 8% от Италия. През същата година страната ни е на второ място в Европа по ритъм на развиване.

През 1987 година България има съвсем два пъти по-висок Брутният вътрешен продукт на глава от популацията спрямо Румъния, която има 1 673, 84 USD, а у нас са 3 132, 30 USD. Колко би трябвало да е неприятно едно държавно ръководство, та прилежаща Румъния, с която дружно сме влезнали в Европейския съюз, от два пъти по-нисък Брутният вътрешен продукт на човек да ни задмине и да доближи до 30% по-висок Брутният вътрешен продукт на човек спрямо този у нас!

‌През 2007 година, когато влиза в Европейски Съюз, България е на последно място по този индикатор в съюза, като към този момент Румъния е малко преди нея. През 2021 година ние си оставаме твърдо на последното място в Европейски Съюз, до момента в който да вземем за пример северната ни съседка се е придвижила доста нагоре. За интервала 2007 – 2021 година страната ни е повишила Брутният вътрешен продукт по съпоставими цени със 79%, а Румъния – със 118%. Полша, която беше в дъното на таблицата, дружно с България и Румъния, към този момент е с 6 места нагоре.

Изводите са тъжни – твърдо държим последното място в Европейски Съюз и не се обрисува да го напуснем. Темповете на развиване са доста по-ниски от тези, които би трябвало да имаме като най-изостанала страна. Причините – тотална корупция и отвращение тя да се промени. Липса на предпочитание за труд – работата в офисите, а също и на чиновниците (които не работят на конвейер) е 3-4 часа дневно. На едно от първите места в света сме по умряли от COVID-19 по отношение на заболелите. Имаме същинска демографска злополука – на предпоследно място в света сме по демографски приръст. Това си е път към изгубването на нацията ни. Освен в случай че не се вземат решителни ограничения. А хората от постоянните държавни управления от 1990 до края 2021 година и изключително от тези от 1990 до 1997 година, които са имали задоволително време да работят, да си посипят главите с пепел. Лекс бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР