През 1802 г. е създадена американската военна академия Уест Пойнт.

...
През 1802 г. е създадена американската военна академия Уест Пойнт.
Коментари Харесай

Създават американската военна академия Уест Пойнт през...

През 1802 година е основана американската военна академия Уест Пойнт. Това е най-старото военно учебно заведение в Съединени американски щати. Учредена е на 4 юли 1802 година Първоначално е ситуирана в базата на някогашен боен форт. Академията се намира на брега на река Хъдсън в градчето Уест Пойнт на 80 км северно от Ню Йорк. 

Випускниците на академията получават просветителната степен бакалавър и военното звание лейтенант в Американската войска. След дипломирането си те се задължават да служат минимум 5 години в армията на Съединени американски щати, а след напускането - минимум 3 години да са разполагаем в запаса.

Академията е известна и със мощната си спортна школа. Отборите на Уест Пойнт са били известни като черните рицари от Хъдсън. Мотото на Академията е " Дълг,,,достойнство ",,,Родина "

След Първата международна война ректорът Дъглас МакАртър вкарва засилената физическа подготовка в Академията, което от една страна, покачва славата на кадетите измежду обществеността, а въпреки това, води до забележителната физическа устойчивост на всички учащи се.

От 1976 година в Академията стартира приемът на дами. От 70-те години в Академията се одобряват и чужденци. Във Военната академия на Съединени американски щати са следвали към 350 задгранични курсанти, в това число и няколко българи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР